APPLEOV STIL

iPhone Air mogao bi biti novi iPhone!

11.03.2014 u 14:22

Bionic
Reading

Novi Appleov uređaj sasvim sigurno stiže u 2014., a koncepta ne nedostaje. No malo koji se čini tako blizak mogućem nasljedniku iPhonea kao koncept Sama Becketta, koji je nastojao zadržati kompanijin stil i evoluciju modela. Teško se odreći dojmu da je ovo ponajbolji ozbiljan uradak do sada

Autor je odmah u začetku objasnio zašto se 'usudio' imenovati novi iPhone s dodatkom 'Air'. 'Apple je već dosad prikazao kako smatra iPhone dovoljno zrelim uređajem da može opravdati dvije verzije (5s i 5c), a ja vjerujem da još jasnije brendiranje poput iPad mini i iPad Air može ojačati linije proizvoda', napisao je Beckett.

Njegov zamišljeni iPhone svega je osam posto veći od postojeće perjanice 5s, zato da bi se u njega smjestio nešto veći ekran (za 17 posto). Dodatno mjesto za novi 4,7-inčni ekran osigurali su manji okviri, a što se kućišta još tiče, iPhone Air je za 0,6 mm tanji od prethodnika.


Razlučivost ekrana morala se popeti na 1.920 puta 1.080 piksela kako bi se zadržao naziv  'Retina' koji koristi Apple, a u konačnici to znači 468 piksela po inču u usporedbi sa starijih 326 ppi.


Sam Beckett smatra da će novi uređaj stići i s poboljšanom kamericom, a osim razlučivosti od 10 MP, očekuje i bolju optiku (f/1.8). Naravno, očekuje se i novi čip koji će činiti srce uređaja, a koji će izgledno nositi oznaku A8.