ITEKAKO

Želite Windows Phone, no nema dovoljno aplikacija? Prevarili ste se

10.03.2014 u 13:44

Bionic
Reading

Nokia se oglasila videom u kojem nas pokušava uvjeriti kako veličina - točnije rečeno, broj aplikacija za mobilne uređaje - nije pretjerano važan

O aplikacijskom jazu između Windows Phonea s jedne te iOS-a i Androida s druge strane govori se već neko vrijeme.

Nokia se u raspravu uključila videom u kojem kupcima pokušava pokazati kako Microsoftova mobilna softverska platforma (koja pogoni njenu seriju pametnih telefona Lumia) ne zaostaje za konkurencijom baš toliko koliko se misli.


Iako u videu, objavljenom na kanadskom kanalu Nokie na Youtubeu, priznaju kako iOS i Android imaju doista puno aplikacija u ponudi, tvrde kako ogromna većina njih nije vrijedna vašeg vremena, pa čak ni truda potrebnog za preuzimanje i korištenje.

Tako, recimo, naglašavaju kako u App Storeu postoji više od tisuću aplikacija koje pametni telefon pretvaraju u baterijsku lampu. Dodaju kako je dućan online za Windows Phone značajno proširio asortiman tijekom zadnjih godina te kako je u njemu moguće naći inačice većine popularnih besplatnih i aplikacija koje trebate platiti, a koje su prisutne u App Storeu i Playu.

Za one kojih nema, naravno, nude vlastitu alternativu (recimo, Google Maps umjesto Here Maps).

Ne spominju, doduše, očit problem - to što većina aplikacija prvo zaživi na iOS-u i Androidu, da bi put do uređaja s Windows Phoneom našla tek kasnije, piše Neowin