OD SEKSA NI TRAGA

Provjeravate Facebook prije spavanja? Dosadni ste poput većine

02.03.2014 u 19:45

Bionic
Reading

Dani kada smo se uspavljivali šalicom toplog mlijeka i dobrom knjigom, čini se, nepovratno prolaze. Sad više gledamo TV i visimo na Facebooku

Rezultati novog istraživanja kažu da se prosječni večernji ritual sastoji od provjere društvenih mreža u četiri navrata, 17 minuta zurenja u televizor i kratkotrajnog pokušaja čitanja knjige.


Stručnjaci nas uvjeravaju da, želi li se dobro naspavati, većina ljudi treba barem pola sata odmora od bavljenja tehnologijom. No studija koju je provela tvrtka koja proizvodi madrace Ergoflex otkrila je da je većina Britanaca prilično aktivna neposredno prije odlaska u postelju.

Ispitali su više od 2500 žena i muškaraca diljem Velike Britanije o tome kako se pripremaju za spavanje. I što su otkrili?

Nešto ispod tri četvrtine njih provjerava što se događa na Twitteru ili Facebooku u tih pola sata prije no što će otići u krpe. Više od pola ispitanih gledalo je televizijski program ili film, dok je 63 posto pripremalo odjeću za idući dan.

Nešto više od pola čitalo je knjige, a sličan broj je namještao krevet prije no što bi se smjestilo u njega.

Tijekom zadnjih pola sata prije spavanja provjerili bi društvene mreže u prosjeku četiri puta (najčešće Facebook) i proveli 17 minuta gledajući TV, obično radeći još nešto usput. Za pripremanje odjeće trebalo im je obično oko sedam minuta, dok oni koji su čitali obično ne bi prošli više od tri stranice, piše Daily Mail