NEOČEKIVAN PROIZVOĐAČ

Da, ovo je najsigurniji mobitel na svijetu

27.02.2014 u 16:30

Bionic
Reading

Na prvi pogled pomalo neobičan potez za kompaniju koja se bavi zrakoplovima, raketama i satelitima - ali je ipak tu. Upoznajte se s najsigurnijim mobilnim telefonom na svijetu - Boeingom Blackom. U pitanju je uređaj koji će zadovoljiti sve sigurnosne potrebe, a možda i više od toga. U stilu gadgeta iz filmova o Jamesu Bondu, uređaj je u stanju otkriti 'petljanje' i izbrisati sve podatke

U pitanju je prilično glomazan dual-SIM uređaj dijagonale 4,3 inča i mase 170 grama. Na njemu su se smjestili qHD ekran (960 puta 540 piksela), dvojezgreni ARM Cortex-A9 procesori na radnom taktu 1,2GHz te baterija od 1590mAh.


Uređaj pokreće posebna verzija Android platforme, uz hrpu sigurnosnih značajki. Boeing Black podržava i GSM, WCDMA i LTE s micro SIM karticama, a tu su još i HDMI port, USB port, Wi-Fi te Bluetooth povezivost. Boeing navodi da će se taj uređaj prodavati tek vladinim agencijama i kompanijama koje su ugovorno obvezane surađivati na području domovinske sigurnosti. 'Proizvod neće biti dostupan općim potrošačima', dodali su iz kompanije.

Dodatna zanimljivost je to što uređaj nema dijelova koji se mogu servisirati. Svaki pokušaj otvaranja rezultirat će tek uništenjem proizvoda.