SAMSUNG G400 SOUL

Prvi preklopnik s kamerom od pet megapiksela

17.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Samsungova serija Soul (The Spirit Of Ultra) bogatija je za još jednog predstavnika - najveća značajka preklopnog modela oznake G400 ugrađena je kamera od pet megapiksela

Samsung G400 dolazi s dva jednako velika ekrana veličine 2.2 inča i rezolucije 240 x 320 piksela, pri čemu ga touchscreen koji krasi gornju polovicu uređaja u zatvorenom stanju čini prvim preklopnim modelom s vanjskim ekranom osjetljivim na dodir. Proizvođač se za ovaj potez odlučio kako bi korisnicima omogućio upravljanje ne malim brojem multimedijalnih alata koji su integrirani, kao što su MP3 player, kamera ili FM radio, bez otvaranja uređaja.

Dodaci kao što su autofokus, LED bljeskalica, Wide Dynamic Range tehnologija, stabilizator slike i Face Detection (opcija prepoznavanja lica) korisnicima će olakšati snimanje i u najtežim uvjetima, a upotrebu telefona olakšat će i TFT touchscreen na gornjoj polovici pregledavanje snimljenih uradaka, uređivač slika (Photo Editor) popravak sitnih nesavršenosti snimljenih fotografija te aplikacija Mobile blogging direktan upload najboljih direktno na blog. Uz kameru, G400 se može pohvaliti i glazbenim i video playerom te FM radijskim prijemnikom s RDS-om.

Kao i u ostale modele najviše klase, Samsung je i u G400 ugradio recentna podatkovna i organizacijska rješenja. Tu je tako podrška za rad u brzim HSDPA mrežama, na tri svjetska frekventna opsega (tri-band) što u prijevodu znači da će u svim mrežama treće i pol generacije korisnici brzo i jednostavno downloadati multimediju ili druge važne dokumente brzinom od 7.2 Mbps. Uz to, novi Soul dolazi i s NetFront v3.4 pretraživačem, Google tražilicom, RSS-om, e-mail klijentom te brzim žičnom (USB 2.0) i bežičnom (Bluetooth 2.0) vezama za isti takav transfer datoteka na druge uređaje i s njih na mobilni telefon. Kako bi zaokružio vrhunske mogućnosti svog novog preklopnika Samsung mu je osigurao 120 MB interne memorije, te mogućnost proširenja u vidu microSD kartica.

Prvi preklopni telefon s kamerom od pet megapiksela i touchscreenom na vanjskoj strani preklopa već je stigao na hrvatsko tržište posredstvom Europatrade-mobilea i partnera po maloprodajnoj cijeni od 2.799 kuna.