NASTAVAK PRIČE

Samsung će vam i u Galaxyju S5 uskratiti 6 GB prostora

26.02.2014 u 12:12

Bionic
Reading

Samsungov Galaxy S4 je mobilni uređaj koji je najgore prošao na testiranju slobodnog prostora za korisnika - od reklamiranih 16 GB potrošač je imao priliku iskoristiti tek 8,56 GB. Svježe najavljeni Galaxy S5 ponešto popravlja situaciju, ali i dalje nudi 6 GB prostora manje od onoga što je reklamirano

Kako je već ranije bilo riječi, ne čudi to da se reklamirani spremišni prostor od 16 GB nikad ne dosegne zbog mobilnog operativnog sustava te pripadajućeg softvera, kojeg je sve više i više da bi se proizvođači 'uspješno' razlikovali značajkama od drugih.

Appleov iPhone 5c i dalje ostaje kraljem ovog segmenta prema istraživanju stranice which.co.uk, uz 79 posto iskoristivog prostora (12,6GB). Appleov vrh ponude - iPhone 5s - nešto je lošiji s 12,2 GB slobodnog prostora. Nova Samsungova perjanica nudi otprilike 10 GB slobodnih za korisnike uređaja, tj. za njihove fotografije, datoteke i aplikacije. Daily Mail navodi da operativni sustav zauzima 5,28 GB, a ostatak čine dodatne datoteke koje koriste različite aplikacije i servisi.

Neovisno o tome, Samsung navodi da je ipak poslušao potrošače. Tijekom prvog paljenja uređaja korisnici mogu odabrati koje Samsungove aplikacije žele instalirati dok su se ranije one instalirale sve redom. Kyle Brown iz Samsunga rekao je da će nastaviti sa softverskim poboljšanjima te da uvijek traže načine na koje je nešto moguće izvesti. Posebno je spomenuo ispoliranost novog sučelja TouchWiz koje se nalazi povrh Androida u verziji 4.4 KitKat.