MWC 2014

Nova Xperia Z2 djeluje moćno i izgleda mljac

24.02.2014 u 17:37

Bionic
Reading

Sijaset novih uređaja iz Sonyja dolazi u paketu s besplatnim filmovima te probnim razdobljima za korištenje njegovih multimedijalnih aplikacija i servisa

Xperia Z2 novi je dodatak Sonyjevoj seriji vodootpornih pametnih telefona. Kombinira Sonyjeve foto i video tehnologije - Triluminos, LED Live Colour, digitalno blokiranje buke (koje se prvi put na svijetu može naći u smartphoneu) te dizajn OmniBalance.

Xperia Z2 (klikni za uvećanje)

Kućište je aluminijsko, sa zaobljenim rubovima. Ima namjensku tipku pomoću koje možete snimati i u vodi.

Procesor je četverojezgreni Snapdragon 801 na 2,3 GHz, uz koji je i GPU Adreno 330. Podržava rad u mrežama 4G. Ima 3 GB RAM-a i bateriju kapaciteta 3200 mAh. Debela je 8,2 milimetra.

Z2 ima kameru s 20,7 megapiksela, u kombinaciji s 1/2,3-inčnim senzorom slike Exmor RS for mobile CMOS, Sonyjevim nagrađivanim objektivom G i procesorom slike BIONZ.

Omogućava snimanje u rezoluciji 4K (3840 puta 2160 piksela/30p), s četiri puta više detalja u odnosu na Full HD. Tehnologija stabilizacije slike Steady Shot osigurava da snimke budu jasne i oštre čak i ako hodate. Novi Movie Creator omogućava skraćivanje i rezanje videozapisa.

Zaslon je puni HD Triluminos, dijagonale 5,3 inča (13,2 centimetra), opremljen tehnologijama Live Colour LED i X-Reality for mobile te prilagođenom inačicom tehnologije Bravia.

Što se zvuka tiče, tu je stereo mikrofon STM10, ugrađeni stereo zvučnik, kao i posebna tehnologija digitalnog blokiranja buke.

Uz mobitel dobit ćete i šest hit filmova Sony Picturesa putem usluge Video Unlimited, probno 30-dnevno korištenje usluge Music Unlimited te niz igara za PlayStation Mobile.

U prodaju će od ožujka ove godine.

Tablet Xperia Z2, u društvu istoimenog smartphonea (klikni za uvećanje)

Tablet Xperia Z2 dijeli brojne karakteristike s istoimenim pametnim telefonom - primjerice, tehnologiju Triluminos, Live Colour i digitalno blokiranje buke.

U Sonyju tvrde kako je to prvi na svijetu koji ima zaslon s Live Colour LED-om. Tanak je 6,4 milimetra. Teži 426 (wi-fi), odnosno 439 grama (3G/LTE)

Pogoni ga četverojezgreni Snapdragon 801 na 2,3 GHz, uz GPU Adreno 330. Podržava mreže 4G.

Kamera ima 8,1 megapiksel i senzor Exmor RS for mobile. Način rada Superior Auto kombinira prepoznavanje scene s visokokvalitetnim tehnologijama obrade slike, kao što su HDR i smanjenje šuma, te automatski snima trenutak uz optimalne postavke. Prednja HD kamera ima 2,2 megapiksela.

Zaslon dijagonale 10,1 inč (25,6 centimetara) također je podržan tehnologijama Bravia i Triluminos te X-Reality for mobile. Uz to, ima ugrađenu i Sonyjevu audio tehnologiju Front Surround, kao i već spominjano digitalno blokiranje buke.

Baterija nudi kapacitet od dojmljivih 6000 mAh. Tablet ima integriranu Qualcommovu tehnologiju Quick Charge 2.0, pomoću koje se uređaji pune do 75 posto brže.

U prodaju će od ožujka ove godine.

Xperia M2 (klikni za uvećanje)

U Sonyju tvrde kako je Xperia M2 najtanji 4G pametni telefon, s najboljom kamerom za smartphone i najvećim zaslonom qHD u svojoj klasi.

Zaslon je qHD, dijagonale 4,8 inča (12,1 centimetar). Tanka je 8,6 milimetara. Pogoni ga četverojezgreni Snapdragoon 400 na 1,2 GHz. Baterija je kapaciteta 2300 mAh, a podržava ju treća generacija Sonyjeve tehnologije za rad u štedljivom modu Stamina.

Kamera ima osam megapiksela sa senzorom Exmor RS for mobile te opciju prepoznavanja scene i HDR. Prati ju niz aplikacija, kao što su Social live, Timeshift burst i Picture Effect. Za preuzimanje više Xperia aplikacija kamere, kao što su Vine, V1 Sports i FX Guru, možete ući u tražilo kamere i zatim kliknuti na '+Aplikacije' kako biste pogledali sve najnovije aplikacije dostupne u Sony Selectu.

Pratit će ju zabavni paket - tri filma, 30 dana besplatnog korištenja usluge Music Unlimited te niz igara za Playstation Mobile.

Postoji i model koji podržava dvije kartice SIM. Xperia M2 će biti dostupna u tri boje: crnoj, bijeloj i ljubičastoj.

Povezati se može sa 154 kompatibilna proizvoda koji podržavaju NFC tehnologiju, kao što su slušalica SBH20 Stereo Bluetooth ili vodootporne stereo slušalice STH30.

U prodaju će od travnja ove godine.

SmartBand SWR10 (klikni za uvećanje)

SmartBand SWR10, predstavljen još na CES-u, prvi je proizvod u sklopu Sonyjeve vizije nosivog računalstva, nazvane SmartWear Experience. Postavljena je na tri ključna temelja – bilježenje životnih događaja (lifelogging), nošenje pametne opreme (wearing smart) i alati za život (life tools).

Zajedno sa SmartBandom, aplikacija za Android omogućava da bez napora bilježite zabavu i događaje iz svog života - mjesta koja ste posjetili, glazbu koju ste slušali, igre koje ste igrali, knjige koje ste pročitali - i prikazuje vam to na vlastitom sučelju. Potpuno je vodootporan, unatoč istaknutom ulazu za mikro USB.

Povezivanje se odvija putem NFC-a ili Bluetootha, uz registraciju i logiranje na korisnički račun na Sony Entertainment Network.

Kad je izvan dometa (do 10 m) smartphonea, vibriranje će vas upozoriti na to. SmartBand će također mjeriti vaš ciklus spavanja da vas probudi u optimalno vrijeme. A kada primate pozive, poruke, lajkove ili tvitove, SmartBand će vibrirati da vas obavijesti.

Može se koristiti i za pokretanje, pauziranje i preskakanje pjesama u aplikaciji Walkman pritiskom tipke i dodirom narukvice.

U startu je dostupan u crnoj boji, što će kasnije biti prošireno na više živopisnih boja, uključujući i posebnu, ograničenu seriju povodom 2014 FIFA World Cupa.

SmartBand i aplikacija Lifelog bit će dostupni od ožujka u 60 zemalja.