NOVA KATEGORIJA

I HTC nam priprema pametni ručni sat

22.02.2014 u 20:54

Bionic
Reading

Prema pisanju Bloomberga, nakon što su to učinili brojni mobilni konkurenti i HTC sprema vlastiti pametni ručni sat. Štoviše, glasine govore o čak tri različita nosiva gadgeta koja bi trebala biti predstavljena na privatnim pregledima i za vrijeme Mobile World Congressa u Barceloni

Nosivi gadgeti su nova kategorija gadgeta, još uvijek daleko od svoje zrelosti - što ne znači da se proizvođači ne žele okušati u tom segmentu. Izvori poznati Bloombergu navode kako će kompanija predstaviti novitete - ali samo mobilnim operaterima za vrijeme Mobile World Congressa.

Jedan od uređaja je 'tipičan' smartwatch kakve su prezentirali Sony, Samsung, Qualcomm i ini, drugi je narukvica za kontrolu glazbe, a treći je 'Google Now' ručni sat. Kompanija bi nakon reakcija trebala predstaviti barem jedan od tih proizvoda kao komercijalni u drugom dijelu godine.


Stručnjaci smatraju kako se HTC ubrzano odlučio na ovaj segment uslijed loših prodaja svojih pametnih telefona, a brojni analitičari vjeruju da budućnost leži upravo u nosivim gadgetima, koji će služiti uz tablet računala. Međutim, tehnologija još uvijek nije baš 'tu' da takvi gadgeti budu išta više od onoga što nudi uređaj koji već neko vrijeme postoji na tržištu - Pebble ručni sat.

Samsung se tako uslijed loših reakcija na Galaxy Gear pametni ručni sat sprema otkriti njegovog rafiniranog nasljednika već za vrijeme MWC-a u Barceloni, ali je sasvim sigurno da era mobilnih gadgeta poput toga tek treba stići.