DOBRO JE ZNATI

Pet savjeta koje će cijeniti svaki vlasnik Androida

11.02.2014 u 08:35

Bionic
Reading

Evo pet vrlo jednostavnih savjeta i trikova pomoću kojih ćete poboljšati izvedbu uređaja s Androidom i učiniti ga sigurnijim

Isključite NFC

Zgodno je i praktično prebacivati datoteke bežično pomoću NFC-a. No koliko često to doista i koristite? Ako nemate Googleov Wallet i puno mjesta na kojima ga možete koristiti (što čisto sumnjamo), NFC ćete koristiti tu i tamo u najboljem slučaju.

Zato ga isključite. Bez problema ga možete ponovno uključiti kad vam zatreba, a do tada ne treba cuclati bateriju bez veze.

Otvorite Settings, pa More i odznačite boks pored kojeg piše NFC. I to je to.


Koristite napredne postavke za wi-fi

Često ste u potrazi za wi-fi hotspotom? Dobro bi vam došlo da vas mobitel obavijesti o tome kad je neka u blizini? Želite li izbjeći veze slabije kvalitete ili optimizirati korištenje baterije dok je wi-fi uključen? Ili možda želite znati svoju adresu MAC?

Odgovore na sva ta pitanja, i još poneka, naći ćete u meniju za napredne postavke za wi-fi (Advanced Wi-Fi Settings). Kucnite na wi-fi u postavkama (ne u dijelu gdje ga uključujete ili isključujete), pa otvorite meni u donjem desnom kutu.

Pratite mobilni promet/wi-fi/korištenje baterije i statistike o procesima

Provjeravate li ikad koliko podataka vaše aplikacije koriste? Otvorite Settings, pa Data Usage kako biste mogli vidjeti što sve aplikacije koristite. Kucnite na neku od njih za više pojedinosti.

Možete i uključiti i statistike za wi-fi, pomoću menija u gornjem desnom kutu, gdje možete i ograničiti pozadinske podate.

Znate li kako možete pristupiti i statistikama za razvojne programere? Pogledajte pod Developer Options u glavnom meniju Settings. Zatim potražite Process Stats i pratite što se događa.

Isto tako, otvorite Settings, pa Battery i provjerite koji procesi ili aplikacije cuclaju najviše energije iz baterije. Dobar je rezultat kad ne vidite Media Server ili Google Play Services visoko na tom popisu.

Izvješća o lokaciji

Kad smo već kod potrošnje baterije, znate li da vam je Location Reporting prilično cijedi ako ga ostavite uključenim cijelo vrijeme?

Ako ne koristite stalno Googleove usluge koje traže lokacijske podatke, kao što je Now, ili igre poput Ingressa, isključite tu opciju. Ako je baš trebate, postavite je na štedljivi način rada barem.

Enkriptirajte mobitel/zaključajte karticu SIM

Više sigurnosti na Androidu uvijek je dobra stvar pa iskoristite sve što vam se nudi. Zašto ne biste postavili lozinku za pristup kartici SIM ili enkripcijom zaštitili svoj uređaj u cijelosti? Tako barem možete eventualnim lopovima uskratiti pristup privatnim podacima.

Također, možete aktivirati i instalirati Android Device Manager, a ne zaboravite ni zaključati zaslon.

Sve te opcije možete naći pod Settings, pa Security.

Izvor:Android Pit