OTEŽANA UPOTREBA SERVISA

Twitter se i dalje bori s napadima hakera

10.08.2009 u 10:13

Bionic
Reading

Iako je prošlo nekoliko dana od dosad najvećeg napada na ovaj megapopularni internetski servis, ekipa Twittera izvještava da nastavlja obranu od novih DDoS napada

Krajem prošlog tjedna Twitter je bio meta hakerskog napada, čime je korištenje servisa velikom dijelu korisnika bio onemogućen. Kako se ispostavlja, i Twitter i Facebook te neki drugi internetski servisi i dalje su žrtve hakerskih napada.

Kako su izvijestili stručnjaci za sigurnost Facebooka, prošlotjedni napadi rezultat su hakerskih djelatnosti usmjereni prema jednom jedinom korisniku, gruzijskom blogeru koji se krije pod nadimkom Cyxymu te da je DdoS napad u stvari bio usmjeren direktno protiv njega. Gruzijski bloger Cyxymu na gotovo svim servisima koje koristi žestoko kritizira poteze ruske vlasti usmjerene protiv njegova naroda, a čime se pretpostavio kao jedan od najžešćih cyber boraca za Gruziju.

Trenutno se Twitter svim silama trudi obraniti od novih DDoS napada, tako da su servis ili neki njegovi dijelovi određenom dijelu korisnika povremeno nedostupni.