NEWS BAR SE (SAM) UGASIO

Ljuti li vas satirična ili prava cenzura?

03.02.2014 u 15:27

Bionic
Reading

S ciljem skretanja pažnje i upozoravanja na trenutačnu situaciju medijskih sloboda u Hrvatskoj i regiji, Uredništvo portala News Bar odlučilo je ugasiti portal na punih 12 sati, uz priopćenje da se radi o cenzuri

Sloboda govora temelj je demokratskog društva i najbolje oružje protiv obmana, korupcije i kriminala. Slobodni mediji čitavog političkog spektra i njihovi čitatelji osnova su zdravog demokratskog društva. Iz tih je razlog od izuzetne važnosti naglasiti da cenzura, autocenzura, pritisci na medije te selektivna primjena zakona s ciljem destabilizacije određenih medija uskraćuje pravo na informiranje, koje je, između ostaloga, temeljno ljudsko pravo svakog građanina.

Budući da se News Bar ne bavi istraživačkim novinarstvom, već političkom satirom, možemo se samo ponizno zahvaliti svim novinarima i građanima koji pokušavaju javnom raspravom poboljšati društvo u kojem žive te na kraju postaviti pitanje:

Ako ste povjerovali da je cenzuriran satirični medij i to vas je naljutilo, koliko vas tek ljuti prava cenzura i kako reagirate na nju?