ŽELE PRESTIĆI APPLE, ALI...

Ništa od skeniranja očiju za Galaxy S5

20.01.2014 u 17:51

Bionic
Reading

Samsungova prodaja perjanice Galaxy S4 se značajno usporila u doba kada su se pojavili Appleovi iPhone 5s i 5c. Premda se uređaj prodavao bolje od prethodnika, očekivanja tržišta i analitičara su bila kudikamo veća. Jedna od kompanijinih glava je za Bloomberg potvrdila kako je mogućnost skeniranja prstiju ili očiju pametnim telefonom jedna od bitnih značajki za potrošače

'Ljudi su fanatični oko mogućnosti prepoznavanja očiju', rekla je Lee Young Hee, govoreći o mogućnosti integriranja takve tehnologije u nadolazeću perjanicu kompanije. Premda je odbila pružiti točne informacije kakve će točno nove sigurnosne značajke imati Galaxy S5, istovremeno je i potvrdila kako će paralelno s Galaxy S5 i Samsungov nosivi gadget Galaxy Gear stići u novom i boljem izdanju od trenutnog.

308837,306423,293368,291616

 

U međuvremenu su na Korea Herald saznali kako tehnologija jednostavno još nije spremna. Osim tehnoloških ograničenja u smislu da bi uređaju bila potrebna i posebna kamerica za prepoznavanje vlasnika, čime bi se 'prestigao' Apple sa senzorom Touch ID, tu je i vrijeme koje neminovno prolazi, dok prodaja biva sve sporijom.

Što donosi Galaxy S5, moguće je pronaći na linku. Kako izvještava Korea Herald, Galaxy S5 bi ipak trebao donijeti skeniranje otiska prsta kao značajku koja postaje sve popularnijom.