Tehnologija 'PROGRESS THRU PROCESSORS'

Intel preko Facebooka poziva na dobrotvorni rad

  • Autor: B. R.
  • 4.8.2009 11:16:33
  • 4.8.2009 10:35:22

Računalni div Intel predstavio je aplikaciju za Facebook koja korisnicima ovog servisa omogućuje da u dobrotvorne svrhe 'doniraju' procesorsku snagu svojih računala

Intel je ostvario suradnju s neprofitnom organizacijom GridRepublic, što je rezultiralo projektom nazvanim 'Progress Thru Processors'. Projekt preko istoimene aplikacije za Facebook korisnicima nudi da se snagom svojih procesora uključe u istraživački razvoj nekoliko postojećih projekata kojima se pokušavaju proniknuti načini za smanjivanje globalnog zagrijavanja te pronaći rješenja za neke od svjetskih bolesti.

Korisnici koji unutar svog profila na Facebooku žele dodati aplikaciju facebook.com/progressthruprocessors mogu se uključiti u projekte Rosetta@home, Climateprediction.net ili Africa@home.

Rosetta@home 'donira' računalnu snagu korisničkih procesora za istraživanje bolesti poput raka, HIV-a, Alzheimera i sličnih. Climateprediction.net izračunava određene klimatske promjene, dok je Africa@home fokusiran na brorbu protiv malarije te razvoj cjepiva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još