HAZARDOUS PRODUCT

Akcija Greenpeacea protiv računalnog diva HP

29.07.2009 u 06:07

Bionic
Reading

Aktivisti Greenpeacea budnim okom motre sve poteze kompanija iz svijeta ICT industrija, no koliko se sjećamo nikada do sada nisu poduzeli neke značajnije akcije protiv koje od njih. Sada je svoju konkretnu akciju Greenpeace usmjerio protiv HP-a

Djelatnici ureda HP-a iz Paolo Altoa u Kaliforniji nemalo su se iznenadili kada su jučer došavši na posao našli svu silu aktivista Greenpeacea kako obitavaju na krovu zgrade kompanije. Ispostavlja se da su greenpeaceovci imali ciljani plan i na krovu zgrade osvanuo je divovski natpis 'Hazardous Products'. Natpis je otprilike veličine dvaju košarkaških igrališta i pokriva značajan dio krova sjedišta HP-a.

'Ranije ove godine u HP-u su odlučili odgoditi svoju odluku iz 2007. prema kojoj su obećali da će početkom 2009. iz svojih računalnih rješenja početi izbacivati opasne proizvode poput PVC-a ili BFR-a (brominated flame retardants). Bilo je nužno da poduzmemo određene poteze', stoji u službenom priopćenju iz Greenpeacea.

U svom službenom priopćenju vezanom uz tematiku HP navodi da će sporne materijale iz svojih računalnih rješenja ukloniti do 2011. godine.