MINISTARSTVA 2.0

Britanskim ministrima izdane upute za korištenje Twittera

28.07.2009 u 14:31

Bionic
Reading

Dok naša Vlada i većina njezinih ministara još uvijek nemaju pojma što je to uopće internet, a kamoli društvene mreže i servisi poput Twittera, britanska se pokazuje izuzetno naprednom

Britanska vlada izdala je 'Vodič za Twittanje' namijenjen ministrima i djelatnicima pojedinih ministarstava, a koji sadrži praktične upute za korištenje ovog megapopularnog mikrobloging servisa. Cilj vodiča je proširiti doseg informacija pojedinih organizacija britanske vlade.

Pojedina ministarstva, poput onog vanjskih poslova te sam ured britanske vlade, već neko vrijeme održavaju svoje račune na Twitteru, a u vladi se nadaju da će se nakon objavljivanja ovih uputa na twittanje odlučiti i ostala ministarstva.

Upute su predstavljene na 20 stranica, a sastavio ih je Neil Williams, djelatnik Odjela za posao, inovacije i vještine (Department for Business, Innovation and Skills) britanske vlade.

Između ostalog, u vodiču se navodi da bi ministri trebali twittati minimalno dva, a maksimalno 10 puta tijekom radnog dana, s obaveznim odmakom od 30 minuta između pojedinih objavljenih twittova.