SLIJEDI IM BLOKADA

Prijavite neželjene SMS-ove HAKOM-u

29.11.2013 u 12:49

Bionic
Reading

Primili ste neželjeni SMS i želite ga prijaviti? Pošaljite nam e-mail, kažu u HAKOM-u, i broj s kojeg je poslan bit će, u suradnji s telekom operatorima, promptno blokiran

Zbog čestih primjera kršenja Zakona o elektroničkim komunikacijama, odnosno odredbi o neželjenim elektroničkim komunikacijama, putem slanja SMS poruka čiji je sadržaj neprimjeren djeci i maloljetnicima, HAKOM je u dogovoru sa sva tri operatora mreža pokretnih komunikacija dogovorio brži postupak sprečavanja ove nezakonite pojave.

Poruke znaju biti izrazito vulgarne te uglavnom predstavljaju promidžbu za razne usluge s posebnom tarifom, a zabilježeni su i slučajevi kada su takve poruke dobila i djeca.

S obzirom na to da svaka promidžba putem SMS-a bez prethodne privole fizičke osobe-korisnika predstavlja zlouporabu, HAKOM i operatori mreža pokretnih komunikacija će svaki broj, za koji se ukaže da su s njega slane promidžbene poruke bez privole korisnika, u najkraćem roku trajno blokirati.

Želite li prijaviti takve poruke, pošaljite prijavu na adresu nezeljeni.sms@hakom.hr. Navedite broj s kojeg poruka poslana, datum i vrijeme primitka poruke, ime i prezime te broj primatelja poruke, kao i sadržaj poruke iz kojeg je vidljivo da se radi o oglašavanju.

Ako možete, u privitku prijave priložite i sliku zaslona telefona s tekstom primljene poruke te informacijama o broju pošiljatelja i vremenu primitka poruke.
Više informacija potražite na stranicama HAKOM-a