ISKORISTITE RESURSE

Pokrenut HP-ov Demo Lab - koristite ga besplatno

14.11.2013 u 16:38

Bionic
Reading

Uz HP-ovu tehnologiju, na raspolaganju će vam biti sve informacije o osnivanju tvrtke, aktualno dostupnim izvorima financiranja te druge informacije potrebne za realizaciju vlastitih projekata

HP Demo Lab, baziran na HP-ovim tehnologijama Enterprise Class za podatkovne centre, startupovima, etabliranim IT i drugim tvrtkama pomoći će u dobivanju centralizirane logističke podrške za ostvarivanje vlastitih projekata i zadanih ciljeva.

Pratit će aktualne trendove koje kompanija Hewlett-Packard definira i nudi na globalnom tržištu.

Uz stručnjake HP-a i Razvojne agencije Zagreb - TPZ, moći ćete dobiti podatke o implementiranim tehnologijama te saznati sve informacije o osnivanju tvrtke, aktualno dostupnim izvorima financiranja, kao i ostalo vezano uz realizaciju vlastitih projekata, otvaranje novih radnih mjesta i komercijalizaciju inovacija.

Raspoloživi resursi HP Demo Laba potpuno su besplatni i bit će dostupni putem samoposlužnog portala na web-stranici Razvojne agencije Zagreb. Nakon registracije, moći ćete na portalu zatražiti određene usluge Infrastructure-as-a-Service, odnosno Platform-as-a-Service, koje će vam biti dodijeljene na probno razdoblje.

Jedini preduvjet za korištenje resursa bit će sudjelovanje na jednoj od radionica gdje ćete biti educirani o implementiranim tehnologijama.

Svima će biti dostupni ovi hardverski resursi - HP BladeSystems plošni poslužitelji, HP StoreVirtual VSA, HP Networking žična i bežična rješenja te softverski resursi - HP Matrix Operating Environment odnosno HP IaaS Cloud rješenje, HP Fusion sustav nove generacije za nadzor i upravljanje hardverskom infrastrukturom, Microsoft (Windows Server 2012, SharePoint 2012, SQL Server 2012, Multipoint Server 2012, VMware (vSphere Enterprise 5.0, migracije, itd.), RedHat Linux Enterprise 6...)

'Cilj je da se i malim tvrtkama i startupovima omogući razvoj na najsuvremenijim hardverskim i softverskim platformama bez potrebe da sami ulažu u infrastrukturu koja će im putem HP-ovog Demo Laba biti dostupna besplatno.

Očekujemo i značajan interes razvojnih tvrtki, koje će moći testirati svoja već gotova softverska rješenja na različitim serverima koji im inače nisu dostupni.

Ovim projektom očekujemo nastanak novih inovativnih proizvoda s naglaskom na ona vezana za cloud tehnologije koja će se ovim značajnim partnerstvom promovirati u široj regiji i globalno', rekao je Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb TPZ.

Prijaviti se možete putem samoposlužnog portala na web-stranici Razvojne agencije Zagreb - TPZ