ŠKOLSKA KNJIGA NUDI

Digitalni udžbenici na Školskom portalu

11.11.2013 u 18:44

Bionic
Reading

U potpunosti domaći proizvod nudi pristup edukativnom materijalu koji potpisuju hrvatski autori, a koji će osigurati nastavnicima podršku u pripremi nastavnog sadržaja prilagođenog novoj digitalnoj generaciji učenika

Školska knjiga predstavila je novi Školski portal, multimedijalno rješenje za podršku u nastavi te učiteljima u usvajaju novih načina motivacije i učenja primjerenog generaciji koja je tehnološki, strukturalno i kognitivno drugačija.

Između ostalog, ima posebne kategorije posvećene ravnateljima i stručnim službama, učiteljima i nastavnicima, učenicima te roditeljima. No naglasak je na novim udžbenicima, prilagođenima generaciji koja odrasta u digitalnom svijetu i koja informacije želi primati kratko, sažeto, jasno na prvi pogled, ali i s većim naglaskom na vizualne elemente i interaktivnost.

'Naši novi udžbenici nudit će i stručno pripremljen sadržaj za učenike s posebnim potrebama, a nadareni učenici imat će priliku okušati svoje znanja u naprednijim zadacima i obogatiti svoja znanja dodatnim informacijama. U skladu sa zahtjevima suvremene škole, udžbenici će uključivati inovativna i zanimljiva rješenja te interaktivan digitalni sadržaj', rekla je Matilda Bulić, direktorica školskog programa Školske knjige.

'Omogućit će nastavnicima da se promjenama koje donosi digitalno doba jednostavnije prilagode. Ovaj proizvod jedinstven je na hrvatskom tržištu jer objedinjuje sve ključne komponente: funkcionalnost, sigurnost, stabilnost, brzinu i stručnost', dodao je Krešimir Serdarušić, voditelj digitalnog izdavaštva u Školskoj knjizi.

Školski portal ponudit će roditeljima i učenicima i dodatne sadržaje za uvježbavanje, ponavljanje i proširivanje znanja. Moći ćete ga isprobati 14. i 15. studenog u na štandu Školske knjige u sklopu sajma Interliber.