NEOBIČNA KOMBINACIJA

Između iPhonea, dalekozora i fotića

23.07.2009 u 09:26

Bionic
Reading

Evo gadgeta koji stvarno ne možemo kategorizirati. Riječ je o fotografskom aparatu tj. kameri s ogromnim zum objektivom, a sve skupa može poslužiti i kao audio/video reproduktor

Već iz samog službenog naziva ovog uređaja - Avatar Digital Binocular Sports and Spy Camera - jasno je da je riječ o vrlo neobičnu gadgetu. Krenimo redom: to je (pretpostavljamo) prvenstveno fotografski aparat razlučivosti pet megapiksela (to je razlučivost CMOS senzora, no kao najveća razlučivost fotografije navodi se smiješnih 1.280 puta 960 piksela) s mogućnošću snimanja videa u razlučivosti 640 puta 480 piksela pri 25 sličica u sekundi.

Ogromni (i, prema izgledu sudimo, prilično nespretni) objektiv nudi čak 21 put zum, a to je moguće dodatno pospješiti četrdesetorostrukim (!) digitalnim zumom, no bez autofokusa i aktivnog ispravljanja smetnji nastalih trešnjom uređaja. Nismo sigurni koliko će to sve biti upotrebljivo u praksi (bez stativa zasigurno ne).

Na kraju, ako vam dosadi špijuniranje, ovaj uređaj i njegov LCD zaslon dijagonale dva i pol inča može poslužiti i kao audio/video reproduktor, sa sučeljem koje neodoljivo podsjeća na ono na iPhoneu.

Pogledajte puni (i podulji) popis specifikacija ovdje; mi ćemo samo dodati da sve to skupa stoji  oko 90 eura, što i nije tako puno obzirom na to što sve dobivate.