NOVA OPCIJA

Virtualna šetnja Mjesecom uz Google Earth

21.07.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Povodom četrdesete godišnjice prvog slijetanja na Mjesec Google je u svoj program Google Earth, koji omogućava detaljno 3D pregledavanje satelitskih snimaka Zemlje, dodao i Mjesec

Mjesec se tako pridružio Marsu koji već neko vrijeme postoji kao opcija u Google Earthu, koji se sve više oslobađa svojih zemaljskih ograničenja i okreće se Sunčevom sustavu.

Uz pregledavanje slika Mjeseca koje su snimljene za vrijeme Apollo misija, Google je dodao i mogućnost praćenja slijetanja na Mjesec izvedenih u sklopu programa Apollo, video isječke, trodimenzionalne modele lunarnih modula i još mnogo toga. Najnoviju verziju Googlea Earth (5.0) možete pronaći ovdje, a iz ikone u obliku planeta u gornjem izborniku možete odabrati želite li pregledavati Zemlju, Mars, Mjesec ili nebeska prostranstva. Nove opcije u Google Earthu možete pogledati i u video isječku malo niže.

Neke od materijala koji su dodani u novi Google Earth možete pregledati i na ovoj stranici www.google.com/moon/ bez instalacije ikakvog dodatnog softvera.