Tehnologija ZBOG MICROSOFTA

Jerry Yang odstupa s mjesta direktora Yahooa

  • Autor: B. R.
  • 28.11.2008 14:21:04
  • 20.11.2008 0:00:00

Četrdesetogodišnji suosnivač internetskog diva Yahooa, Jery Yang, zaposlenike je u ponedjeljak izvijestio o svojoj najnovijoj odluci – odstupanju s mjesta izvršnog direktora kompanije

'Iskreno vjerujem da je nakon transformacije platforme i usklađivanja financijskog poslovanja nastupilo vrijeme da na mjesto izvršnog direktora naše kompanije dođe novo lice, spremno za donošenje ključnih odluka tijekom nadolazećih perioda', dio je Yangova memoranduma poslanog tijekom jučerašnjeg dana zaposlenicima Yahooa.

Ova Yangova odluka dolazi samo 18 mjeseci nakon što je suosnivač kompanije preuzeo radno mjesto izvršnog direktora od Terryja Semela, kojeg je ranije sam odabrao upravo za spomenutu poziciju.

Yang će ostati na poziciji izvršnog direktora dokle god se ne pronađe odgovarajuća osoba za to radno mjesto, nakon čega će se vratiti na svoje prijašnje radno mjesto glavnog jahuovca.

Upravo Yang je glavni krivac što je Yahoo odbio Microsoftovu ponudu preuzimanja, a to je izazvalo gnjev ostalih dioničara kompanije. Više o cijeloj stvari možete pročitati na ovoj adresi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još