MULTIMEDIJALNI MOBITELI

Samsungov trio za hrvatsko tržište

15.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Započela je prodaja tri nova Samsungova mobilna telefona u Hrvatskoj. Modeli Samsung Armani Night Effect, Samsung Pixon te Samsung M3510 Beat dostupni su u pripadajućim trgovinama mobitelima i opremom

Night Effect drugi je Samsungov mobitel koji nosi potpis Emporio Armani. Samsungova oznaka ovog modela je M7500 što daje naslutiti kakve dodatne funkcije su mu nadodate. Naime Night Effect je, pored telekomunikacije, namijenjen reproduciranju glazbe. Za to je opremljen playerom koji prepoznaje i reproducira MP3, AAC i WMA audio formate, FM radio prijamnikom i konektorom za slušalice od tri i pol milimetra. Telefon interne memorije ima 120 MB, ali to se lako može proširiti MicroSD karticama. Cijena po kojoj će se prodavati u Hrvatskoj je 2.699 kuna.

Samsung M8800 Pixon drugi je model koji započinje život kod nas. Radi se o vrlo tankom mobilnom telefonu bez klasične tipkovnice koji se za interakciju s korisnikom oslanja na ekran osjetljiv na dodir. Samsung je odlučio veliki ekran iskoristiti i za reprodukciju videa pa Pixon reproducira pripadajuće DivX datoteke. Njegova druga posebnost je digitalna kamera razlučivosti osam megapiksela. Samsung je u tu mješavinu dodao 3G komunikacijske mogućnosti i cijenu od 3.849 kuna.

Treći mobilni telefon također je iz serije M, ali se radi o cjenovno bitno pristupačnijem modelu. Samsung M 3510 ili Beat B stoji 1.299 kuna, a pored telekomunikacije 2.5 G standardom (prijenos podataka putem EDGE protokola) nudi kvalitetnu reprodukciju glazbe. Konektor za spajanje standardnih slušalica od tri i pol milimetra nužnost je za takve uređaje pa ga ima i Beat B. Dizajn ovog modela, ali i namjena, čine ga zanimljivim mlađoj publici.