ODMAH NADOGRADITE

Microsoft pokrpao Explorer i još štošta

11.10.2013 u 10:56

Bionic
Reading

Microsoft je izbacio zakrpe za ukupno 26 sigurnosnih propusta, uključujući i dva nultog dana u Internet Exploreru, kao i one vezane uz dokumente napravljene u Officeu. Ako već niste, nadogradite Windowse, preuzmite novi Internet Explorer

Jedna od zakrpa namijenjena je rješavanju propusta u IE-u otkrivenom u rujnu, a koje je dosad bilo pokriveno privremenim rješenjem, piše Information Week.

Imali su ga spremnog i prije, ali su odlučili pridodati ga redovnoj mjesečnoj sigurnosnoj nadogradnji nakon što su shvatili da je napadnut manji broj računala koja koriste starija izdanja (8 i 9). Da je prijetnja bila veća, pustili bi zakrpu prije, kažu.

Pokrpan je i drugi propust nultog dana, pronađen na popularnom siteu za analizu JavaScripta. Zahvaljujući pravovremenom otkriću i prijavi, Microsoftovi inženjeri mogli su pravovremeno reagirati.

Nemojte odgađati sigurnosnu nadogradnju, jer je riječ o propustima koje je moguće lako iskoristiti pa bi se mogli brzo proširiti. I/ili preuzmite zadnju inačicu Explorera.

Zakrpu je dobio i dio Windowsa koji su potencijalni napadači mogli koristiti za preuzimanje računala na daljinu putem web-stranica i dokumenata Officea, kao i onaj koji je omogućavao pokretanje programa na daljinu putem Excela i Worda.

Prije nekoliko dana, Microsoft je platio pristojnu količinu dolara šestorici stručnjaka koji su pronašli 15 propusta u zadnjoj inačici Explorera.