KORISNI MODNI DODACI

Torbe koje pune vaše gadgete u hodu

20.09.2013 u 15:22

  • +2

Torbe koje pune vaše gadgete

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tylt

Bionic
Reading

O raznim prijenosnim uređajima ovisimo više nego ikad prije. Kako bi nam bili na raspolaganju, obično ih punimo kod kuće ili u uredu. No ponekad to ne možemo, a svejedno ih trebamo. Može li modni dodatak riješiti taj problem?

Možemo sa sobom nositi dodatne baterije, što nije baš praktično i dodatno nas opterećuje. Zato su se dizajneri domislili i počeli ugrađivati baterije u torbe. Evo nekih od njih, prema odabiru sajta Mashable

Everpurse

Tvrtka Everpurse prodaje stilske kožne i platnene torbe koje, kako tvrde, mogu preko noći prikupiti dovoljno energije za dva punjenja iPhonea ili Galaxyja.

Pritom ne koristite žicu, već torbu postavite na punjač. Kad mobitelu zatreba punjenje, ubacite ga u poseban džep, gdje će također biti napunjen bežično. Pogledajte video:

Košta između 189 i 319 dolara (1200 i 1900 kn, otprilike).

Phorce

Počeli su kao projekt na Kickstarteru i prerasli u nešto veće. Izvorno, ideja je bila napraviti dizajnersku torbu s baterijom i različitim kablovima za punjenje. Kako su dobili 50 tisuća dolara (gotovo 300 tisuća kuna), više nego što su očekivali, otišli su korak dalje.

Torba koju su napravili omogućit će vam, tvrde, muvanje kojekuda bez punjenja i do dva tjedna. Uz to je, kažu, izdržljiva i otporna na vodu.

Kad se pojavi u prodaji (negdje tijekom studenog), moći ćete je naći na sajtu phorce.com, po cijeni 349 dolara (oko 2060 kn) za USB model i 449 dolara (oko 2650 kn) za Mac model.

Powerbag

Powerbag može puniti do četiri uređaja odjednom i napuniti pametni telefon dva puta. Torbu punite tako što je priključite na struju, a uređaje tako što ih priključite na torbu. Lampica sa strane upozorit će vas kad je baterija u torbi pri kraju. Košta u rasponu od 139 do 179 dolara (820 do 1100 kn).

Energi+

Slično kao Powerbag, Energi+ tvrtke Tylt sadrži punjivu bateriju koja može puniti druge uređaje. Ima dovoljno kapaciteta da smartfon napuni do četiri puta, a može puniti tri uređaja odjednom, putem kablova. Košta 199 dolara (nešto manje od 1200 kn).

Hustle

Hustle također može napuniti pametni telefon do četiri puta. Obavijestit će vas kad joj pofali struje i puni se na punjaču. Njeni su tvorci pokupili dvostruko više novca nego što su tražili na platformi za crowdfunding Indiegogo.

Pogledajte video:

Košta između 199 i 249 dolara (1180 do 1500 kn). Imaju i novčanik namijenjen muškarcima.


Birksun

I ova torba napunit će više uređaja. Možete je puniti na utičnicu, ali i ne morate. Ima građene solarne panele, koji pune bateriju dok ste na suncu. Za sat vremena napunit će 18,75 posto baterije na vašem mobitelu, a u nju stane i laptop. Košta 150 dolara (oko 890 kn).