Tehnologija OPREZNO

Poslovni korisnici neće žuriti s prelaskom na Windows 7

  • Autor: G. M.
  • 13.7.2009 11:56:38
  • 13.7.2009 10:46:22

Istraživanje tvrtke Quest Software pokazalo je da će samo 5,4 posto poslovnih korisnika ove godine preći na Windowse 7 kada postanu dostupni u listopadu

Mnoge tvrtke potpuno su preskočile Windows Vistu, ponajviše zbog problema s kompatibilnošću sa specifičnim starijim softverom presudnim za njihovo poslovanje, a djelomično i zbog problema koje su iskusili i kućni korisnici poput smanjenih performansi računala, problema s kopiranjem datoteka s diska na disk, ili pak problema s driverima za određeni hardver.

Poučene tim iskustvom, velike tvrtke neće žuriti s implementacijom novih Windowsa 7. Odjel ScriptLogic Unit tvrtke Quest Software, koji se bavi uslugama upravljanja sustavima Windows i sigurnošću, za velike poslovne korisnike napravio je istraživanje toga koliko će biti ranih usvojitelja novih Windowsa. Prema tom istraživanju, tek će 5,4 posto tvrtki Windowse 7 usvojiti ove godine. Trećina ispitanika rekla je da imaju planove za prebacivanje na Windows 7 do kraja kalendarske godine 2010, a čak 59 posto tvrtki reklo je da trenutačno nemaju nikakve planove o migraciji na Windows 7.

www.scriptlogic.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još