SVE NA JEDNOM MJESTU

Nestanite s interneta!

26.08.2013 u 01:38

Bionic
Reading

Želite li izbrisati svoj profil na nekoj društvenoj mreži, možda ćete se morati i dobro pomučiti da biste pronašli upute za to. Justdelete.me odradit će taj posao umjesto vas

Često se kaže da ono što je jednom objavljeno na internetu zauvijek ostaje u njegovim bespućima. Upravo na tu činjenicu kao da zaboravljamo u vremenu društvenih mreža i opće internetske povezanosti.

No s vremena na vrijeme netko nam ukaže na to da dijeljenje svega i objavljivanje na internetu nije uvijek najpametnije.

To su prepoznale i tvrtke koje provjeravaju svoje potencijalne zaposlenike ne samo kod bivših poslodavaca, već i na društvenim mrežama i internetu općenito.

Stoga ne čudi to što sve više ljudi želi obrisati 'svoju sramotnu internetsku prošlost' i krenuti nanovo graditi svoju 'internetsku reputaciju'.

U tome im može pomoći stranica justdelete.me.

Kako piše Wired, Justdelete.me na jednom mjestu prikuplja linkove na različite profile na društvenim mrežama ili stranicama te omogućava korisniku da u nekoliko poteza izbriše svaki svoj trag.

Bez obzira radi li se o profilu na Facebooku ili PayPalu, Justdelete će vam dati mogućnost da obrišete svoj profil bez kopanja po postavkama na svakoj posebnoj stranici.

Navode i koliko je teško izbrisati profil na pojedinoj stranici. Tako je recimo jednostavno brisanje e-maila, dok je obrisati korisnički profil na Amazonu veoma teško, a na Evernoteu - nemoguće.

Ako stranica ne dopušta brisanje bez izravnog kontakta s njihovom korisničkom podrškom ili traži posebnu proceduru, Justdelete će ponuditi poveznice na te upute i kontakt osobe.

Čak i ako ne razmišljate o trenutnom brisanju svog digitalnog života, možda ne bi bilo naodmet sačuvati link na Justdelete.me. Nikad ne znate kad ćete poželjeti ili morati 'nestati'.