PITANJE ZA STARTUPE

Hoćete li se boriti za milijun funti?

21.08.2013 u 18:02

Bionic
Reading

Više od 500 startupa borit će se za investicijski paket vrijedan gotovo devet milijuna kuna. Prijave su do kraja ovog mjeseca. Jeste li se prijavili?

Globalno natjecanje Milijunski startup, iza koje stoji Digital Shoreditch, do sada je privuklo preko 500 tvrtki koje žele dobiti priliku za investiciju od milijun funti (blizu devet milijuna kuna) i paket podrške pri pokretanju poslovanja u Londonu.

Do isteka roka za prijavu preostalo je još samo deset dana, a do sada su zaprimljene prijave iz 59 zemalja i preko 200 gradova. Najveći broj prijava dolazi od tvrtki specijaliziranih za visoko-tehnološke mobilne aplikacije, računalska umreživanja, izradu poslovnih softvera i telekomunikacija.

Milijunski startup je prvo globalno natjecanje koje nudi milijun funti kapitalne investicije i potporu od vodećih tvrtki, institucija i organizacija kao što su ured londonskog gradonačelnika, The Tech City Investment Organisation (TCIO), Taylor Wessing, Seedrs, City University London, London & Partners, London First, Schools for Startups, KPMG i Ketchum.

Partneri i investitori, koji imaju iskustvo, teoretsko i praktično znanje, uložit će svoje kreativne i inovativne resurse, ekspertizu i kontakte kako bi ubrzali uspjeh tvrtke koja pobjedi na natječaju.

Pobjednik će dobiti pomoćni poslovni paket koji uključuje financijsku, poreznu, pravnu, uredsku i marketinšku potporu. Cilj projekta je poduprijeti pobjednika i podići vrijednost pobjedničkog startupa na minimalno 100 milijuna funti (blizu 900 milijuna kuna) unutar pet godina.

Neki od dosad pristiglih prijedloga:

* Australija - Facebuy: Mobilna platforma koja omogućava kupnju, prodaju i istraživanje artikala na rasprodajama putem društvenih mreža.

* UK - Taskhub: Platforma za masovnu učinkovitost.

* India - Clarencetech: Rješenja plaćanja preko mobilne mreže putem IVR-a.

* SAD - Tocuh Surgery: Mobilni sistem edukacije za kirurge kako bi se poboljšala kvaliteta operacija i sigurnost pacijenata diljem svijeta.

* Španjolska - Tooolea: Platforma koja može voditi sve aspekte poslovanja tvrtke.

* Malezija - Nanotag Tehnologija: Zaštita brenda i prevencija gubitka imovine.

* Irska - Allogen Biotech: Prenosiv uređaj za brzo otkrivanje zaražene hrane.

* Italija - KickBeta: Omogućava mobilnim developerima pronalaženje savršenog uzorka zaisprobavanje aplikacija.

* Izrael - 24me: Automatska mobilna aplikacija nove generacije za poboljšanje kvalitete života pojedinca.

* Kina - H&E Media: Platforma koja pruža zapadnjačku ekspertizu kineskim investitorima.

Natjecanje traje do 31. kolovoza, tako da imate još manje od deset dana za prijavu. Doznajte više na adresi www.millionpoundstartup.com

Pogledajte i video: