tportal.hr

Zagreb
+18
Osijek
+17
Pula
+17
Rijeka
+18
Zadar
+18
Split
+20
Dubrovnik
+14

GIGGEM

Napravite bend pomoću društvene mreže

Giggem je društvena mreža namijenjena spajanju glazbenika koji traže potencijalne članove benda, tekstopisce ili menadžere

Datum objave:
24.6.2013 11:14

Zadnja izmjena:
24.6.2013 11:52

Glazbeni sastavi tijekom svog životnog vijeka često mijenjaju članove. No kako pronaći novog člana koji će se uklopiti u bend i koji će svojim stilom unijeti nešto novo u glazbu koju sviraju?

S istim se problemom susreo i iskusni glazbenik iz Turske, Emir Turan kada je pokušao napraviti vlastiti bend. Kako potraga usmenom predajom, putem oglasnika i društvenih mreža nije urodila plodom, osmislio je društvenu mrežu upravo za glazbenike.

Giggem je mreža koja je namijenjena glazbenicima, bendovima, pjevačima, tekstopiscima, menadžerima, ali i glazbenim kućama.

Kako je objasnio za Mashable, nakon registracije, algoritam analizira korisnikov profil i predlaže nekoliko lokalnih bendova kojima se može pridružiti.

Bendovi opisuju koga traže, ali i što nude te kakvu glazbu sviraju.

Glazbenici mogu objaviti i svoj video ili audio kako bi drugi zainteresirani članovi mogli dobiti dojam o njihovom radu.

Turan ističe kako je glavni cilj Giggema spojiti glazbenike. Trenutačno mu nije u interesu od mreže napraviti marketinški alat ili platformu za digitalnu distribuciju sadržaja.

'Mi samo spajamo', rekao je na kraju Turan.

249880,247532,242158,244024

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr