SMANJENA PERJANICA

Galaxy S4 dobio mlađeg brata - stiže S4 Mini

30.05.2013 u 11:54

Bionic
Reading

Smanjenu verziju svoje nove perjanice među smartfonima Samsung će predstaviti u Londonu 20. lipnja. No, već sad znamo što nam donosi

Galaxy S4 Mini opremljen je zaslonom dijagonale 4,3 inča (10,9 centimetara), tipa qHD Super AMOLED. Teži 107 grama. Baterija je kapaciteta 1900 mAh.

Pokreće ga dvojezgreni procesor Qualcomm Snapdragon, radnog takta 1,7 GHz. Imat će 1,5 GB RAM-a, kao i osam GB ugrađene memorije (proširivo do 64 GB). Operativni sustav je Android 4.2.2.

Bit će dostupan u dvije boje, bijeloj i crnoj. Ovisno o tržištu, imat će podršku za mreže 4G LTE (vjerujemo da će se kod nas upravo ta pojaviti u trgovinama) ili mreže HSPA+ 3G, kao i posebnu inačicu s podrškom za dvije kartice SIM.

Stražnja kamera je razlučivosti osam, prednja 1,9 megapiksela. Posebne značajke uključuju funkcionalnost Sound&Shot, koja pohranjuje zvukovne i glasovne zapise uz snimljenu fotografiju, te Panorama Shot, koja omogućava lako snimanje panoramskih fotografija.

Poželite li automatizirati slaganje fotografija koje ste snimili s ovim uređajem, isprobajte funkciju Story Album, koja ih može grupirati i pohraniti kronološki, prema mjestu snimanja ili vrsti događaja.

S4 Mini može poslužiti, kažu u Samsungu, i kao pomoć tijekom putovanja, uz servisne informacije, s predinstaliranom aplikacijom S Travel, koja služi kao vodič i nudi savjete za buduća putovanja.

Kao i njegov veliki brat, S4 Mini može dijeliti sadržaje s drugim uređajima, što uključuje i zajedničko slušanje glazbe te igranje i brbljanje.

S Translator omogućava trenutni prijevod glasovnih snimaka kao i SMS poruka, elektroničke pošte ili razgovora obavljenih pomoću aplikacije ChatOn.

A može poslužiti i kao infracrveni daljinski upravljač, uz pomoć aplikacije WatchOn, koja također, između ostalog, omogućuje praćenje TV programa uživo.