KAKAV LIK

Krao HTV-u emisije i zarađivao od reklama

09.05.2013 u 19:23

Bionic
Reading

Javnosti zasad nepoznati korisnik YouTubea domislio se originalnog načina kako zaraditi na našoj nacionalnoj TV kući. Ukrao im je sav sadržaj dostupan online, postavio na YouTube i zarađivao od reklama

Bizaran slučaj isplivao je na svjetlo dana nakon što se urednica Novih medija na HRT-u Tamara Vudrag požalila na grupi Društveni mediji na Facebooku da im je YouTube ukinuo službeni kanal.

'Srušen nam je službeni HRT-ov kanal, srušio ga je kriminalac imenom RTVHerceg Bosna koji je neovlašteno koristio naš logo, lažno tvrdio da je on HRT i objavljivao neovlašteno sve naše informativne i ostale emisije, uključujući sve naše serije, i na tome zarađivao od reklama.

Kad smo mu ukinuli kanal zbog kršenja naših autorskih prava, obećao nam je osvetu. I sada je uspio. Nekako se registrirao kao HRT i noćas nam prijavio hrpu videa kao autorsko vlasništvo HRT-a, pa nam je ugašen kanal', navela je Vudrag na Facebooku.

Dodala je kako joj je san zapošljavanje community managera koji bi se bavio izdancima nacionalne televizije na društvenim mrežama puno radno vrijeme.

'Zahvaljujemo glupanima i glupačama iz HRT-a i jednom kretenskom useru s YouTubea i onima koji su nas ugasili, i zbog toga smo uklonili preko 2.000 videa. Sada gledajte na drugome mjestu serije, ovdje sigurno nećete :) Imali ste no 1 kanal na internetu, sada nemate ništa :)', naveo je RTVHRHB na ugašenom kanalu na YouTubeu.

HRT je sa svojih stranica uklonio link koji je vodio na njihov kanal na YouTubeu. Nadamo se da slijedi i kaznena prijava MUP-u protiv RTVHRHB-a jer za proizvodnju i kupnju tih emisija i serija ipak plaćamo i svi mi.