OBLJETNICA

HP proslavio 25 godina tintnih pisača

03.05.2013 u 13:31

Bionic
Reading

U 25 godina proizvodnje i prodaje DeskJet pisača HP ih je diljem svijeta prodao gotovo 600 milijuna

Tvrtka HP obilježila je nedavno 25 godina pisača HP Deskjet. HP je 1988. godine predstavio HP Deskjet, prvi tintni pisač na svijetu za ispis na 'običnom' listu papira. Njegova je početna cijena tada iznosila 995 američkih dolara, a prosječna mu je brzina bila dvije stranice u minuti.

Od predstavljanja prvog pisača HP Deskjet pa sve do danas, tvrtka HP isporučila je gotovo 600 milijuna tintnih pisača. Danas HP-ov portfelj tintnih pisača sadrži iznimno brze i lagane pisače s nizom opcija, uključujući bežičnu vezu s internetom, usluge u oblaku i rješenja za upravljanje namijenjena poslovnim korisnicima.

HP je predstavio i dva nova pisača HP Officejet Pro koja su dostupna u Hrvatskoj od travnja 2013. godine. Pisač HP Officejet Pro 251dw i višenamjenski pisač (MFP) HP Officejet Pro 276dw omogućuju profesionalan i pouzdan ispis, uz najviše 50 posto niže troškove ispisa po stranici u odnosu na laserske pisače. Osim toga, ta dva pisača pružaju mogućnost jednostavne integracije u postojeće IT infrastrukture, i to putem poboljšanih rješenja za upravljivost i radni ritam.

'Uporaba tintnih pisača u uredima rast će kako organizacije budu kontinuirano pronalazile načine da povećaju produktivnost i smanje operativne troškove', dodao je Zac Butcher, direktor poslovne jedinice Digital Peripherals Solutions Consulting Service — Europe tvrtke InfoTrends.

Pisači iz serije HP Officejet Pro opremljeni su poslovnim rješenjima za upravljivost, uključujući HP Universal Print Driver, imaju softversko rješenje HP Web Jetadmin, nude brojne funkcionalnosti te podižu produktivnost skraćujući vrijeme obavljanja određenih zadatka na polju upravljanja dokumentima.

'Očekujemo da će tintni uređaji namijenjeni poslovnim korisnicima imati znatno veći udio u tržišnom segmentu uredskog ispisa. Nadalje, predviđamo da će plasman tintnih pisača za poslovne korisnike porasti s 14,7 milijuna u 2011. na 18,9 milijuna 2016. po složenoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) od 5,2 posto', dodao je Butcher.

Pisači HP Officejet Pro 251dw i HP Officejet Pro 276dw MFP dostupni su po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.899 kuna (s PDV-om) za HP Officejet Pro 251dw te 2.779 kuna (s PDV-om) za HP Officejet Pro 276dw.