Tehnologija GOOGLE I DALJE KRALJ

Microsoft Bing privlači sve veći broj korisnika

  • Autor: B. R.
  • 18.6.2009 10:36:50
  • 18.6.2009 9:00:00

Otkako je predstavljen 1. lipnja, Microsoftov novi pretraživač interneta Bing nezaustavljivo krade korisnike ostalim pretraživačima. Prema posljednjim podacima, Bing je držao 12,1 posto udjela

'Za sada imamo prilično dobre reakcije korisnika. Ne želim prenapuhavati stvari, no Bing je dugoročni projekt koji još nije pokazao sve što može', izjavio je Steve Ballmer, izražavajući svoje zadovoljstvo udjelom pretraga interneta Microsoft Bingom.

Prema najnovijim podacima analitičara comScorea, Microsoft Bing je u radnom tjednu od 8. do 12. lipnja ugrabio udio od 12,1 posto. To je poboljšanje je u odnosu na tjedan ranije, kad je Bing predstavljen javnosti i kada je udio iznosio 11,3 posto, a tjedan prije predstavljanja novog pretraživača interneta udio Microsoftovog Live.coma iznosio je 9,1 posto. Brojke se odnose na pretrage iz SAD-a.

Što se pak konkurenata tiče, tijekom svibnja ove godine, ukupno gledajući, iz SAD-a 65 posto pretraživanja internetskih sadržaja obavljeno je preko Googlea, a 20,1 posto preko Yahooa.

www.bing.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još