NAVRATITE

Četiri startupa na proljetnom ZG Tech Meetupu

22.04.2013 u 16:06

Bionic
Reading

U zagrebačkom klubu Pepermint 29. travnja moći ćete poslušati što i kako rade SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersfera

Posljednji ponedjeljak u travnju rezerviran je za proljetni ZG Tech Meetup, okupljanje IT zajednice s ciljem predstavljanja domaćih tehnoloških uradaka.

Peti ZG Tech Meetup bit će održan 29. travnja od 17.45 sati u klubu Pepermint, Ilica 24, u Zagrebu. Proljetni lineup čine SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersfera.

Timovi imaju na raspolaganju sedam minuta za demonstraciju svog projekta. Naglasak je na predstavljanju tehnologije koja stoji iza samog rješenja iz domaće radinosti, što za prezentatora znači manje priče, više akcije. Imat ćete prilike vidjeti na konkretnim slučajevima kako domaći startupovi rade, a moći ćete im i postavljati pitanja. Potom slijede networking i druženje.

Peti ZG Tech Meetup započet će predstavljanjem aplikacije SmartRM koja želi promijeniti način na koji se dijele informacije tako što omogućuje korisnicima kontrolu nad time tko koristi njihove dokumente i na koji način, a projekt će predstaviti Aleksandar Smiljanić.

Iza njega na redu je 'to do' aplikacija Habbits, projekt zagrebačke tvrtke IT4U. U svijet Habbita, malih mitskih bića koja nam pomažu održavati svakodnevne navike, uvest će vas Stevica Kuharski

Projekt PhotoPay donosi najlakši mogući način plaćanja računa. Fotografiranjem računa mobitelom fotografija uplatnice se obrađuje izravno na telefonu i pojednostavljuje se cijeli proces. Rješenje je već prisutno u Hrvatskoj, a polako osvajaju strana tržišta, kako kažu osnivači Damir Sabol i Jurica Cerovec.

Hrvatski astrofizičar Bojan Pečnik predstavit će Hipersferu, letjelicu nalik na cepeline koja može nadgledati velike količine terena u realnom vremenu.

Nizom događanja u organizaciji tvrtke Pet minuta želi se pružiti potpora sve većoj tehnološkoj zajednici u Zagrebu i Hrvatskoj kako bi se predstavili inovativni i kreativni projekti.

Na besplatno druženje su pozvani svi koji žele čuti nešto više o tehnologiji koja stoji iza domaćih startupova i projekata te što je bilo presudno za njihov uspjeh. Kroz tjedan će svi projekti biti pobliže predstavljeni na službenom blogu ZG Tech Meetupa