NACIONALNI ICT TJEDAN

Evo još besplatnih certifikata za srednjoškolce

22.04.2013 u 15:55

Bionic
Reading

Visoko učilište Algebra najavljuje novi ciklus besplatnog polaganja Microsoftovih certifikacijskih ispita za učenike srednjih škola i gimnazija. Ima mjesta za do 500 polaznica i polaznika

Za sva tri certifikacijska ispita koja će biti ponuđena osigurane su i besplatne pripreme prije polaganja ispita koje će se moći pratiti putem on-line prijenosa.

'Moj prvi Microsoft certifikat' besplatna je akcija certifikacije za učenike i učenice srednjih škola koju provodi Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo u suradnji s Microsoftom Hrvatska, s ciljem promicanja inženjerskih karijera i stjecanja međunarodno priznatih IT certifikata.

Ovaj proljetni ciklus treći je u dosadašnjem programu kojim se pokušava izaći u susret srednjoškolkama i srednjoškolcima koji već imaju određena iskustva u korištenju mrežnih tehnologija ili platformi poput MS Visual Studija te MS Windows 7, a žele ih potvrditi polaganjem prvog certifikacijskog ispita.

Microsoftovi certifikati industrijski su standard u IT svijetu, a učenicima i učenicama srednjih škola kroz ovu akciju pruža se prilika da već i prije upisa na studij steknu svoj prvi, međunarodno priznati certifikat kojim će dokazati informatičke vještine.

Kandidati se moraju prijaviti i obaviti predtestiranje u periodu od 15. travnja do 5. svibnja, pripremne radionice dostupne su na web stranicama Visoke škole za primijenjeno računarstvo od 15. travnja do 10. svibnja, a polaganju certifikacijskog ispita pristupit će 11. svibnja u Zagrebu.

Više informacija o cjelokupnom postupku polaganja MTA (Microsoft Technology Associate) certifikata potražite na adresi racunarstvo.hr

Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo ponudit će kandidatima ponovno tri certifikacijska ispita - Software Development Fundamentals za one koji su skloni programiranju i razvoju softvera te žele u budućnosti biti razvojni inženjeri ili inženjerke, Windows Operating System Fundamentals za one sklone poslužiteljskim tehnologijama i IT sigurnosti te Networking Fundamentals za one koji svoju karijeru vide u mrežnim tehnologijama.

Radi se o ispitima koji su priznati u cijelom svijetu te vrlo često predstavljaju temelj stjecanja daljnjih informatičkih certifikata.

Akciju Moj prvi Microsoftov certifikat Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo prvi put je održala u proljeće 2012. u sklopu prvog hrvatskog e-Skills tjedna, a u njoj je svoj prvi certifikat steklo 160 učenika. Tijekom jeseni 2012. još je daljnjih 350 učenica i učenika pristupilo MTA certifikaciji, a u proljetnom ciklusu dostupno je novih 500 ispita.

Novi ciklus MTA certifikacija najavljen je u sklopu ovogodišnjeg Nacionalnog ICT tjedna