REZANJE TROŠKOVA

MySpace otpušta 30 posto djelatnika

17.06.2009 u 09:50

Bionic
Reading

Glasine o reduciranju radne snage u taboru društvene mreže MySpace kolaju internetskim prostorom već neko vrijeme, no sada su postale i službene. Otkaz tijekom današnjeg dana dobiva gotovo 500 djelatnika

Službeno priopćenje MySpacea navodi da su otkazi dio 'plana restrukturiranja u inovativniju, učiknovitiju i poduzetniju kompaniju', no svima je jasno da je riječ o klasičnom učinkovitom smanjenju troškova poslovanja otpuštanjem radne snage. Trenutačno je u MySpaceu zaposleno oko 1.600 radnika, a njih 480 dobiva otkaze.

Izvršni direktor MySpacea izjavio je da je 'pojednostavljeno, radne snage u kompaniji previše, što dovodi do toga da tvrtka nije učinkovita. Shvaćam da su te promjene bolne određenom dijelu zaposlenika, no nužne su za dugoročni boljitak MySpacea', dodao je.

MySpace već neko vrijeme gubi bitku s najvećim mu konkurentom Facebookom, koji je prema podacima analitičara tijekom travnja ove godine zabilježio nešto iznad 100 milijuna jedinstvenih posjeta korisnika, dok ih je u istom periodu MySpace izbrojao nešto iznad 60.