NOVI PREDSJEDNIK

Ježina na čelu Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti

29.03.2013 u 17:38

Bionic
Reading

Na izbornoj skupštini HUP-ove Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti za predsjednika je izabran Adrian Ježina, član uprave Vipneta. Potpredsjednici su postali Hrvoje Balen (Algebra) i Hrvoje Sagrak (Infodom)

Tijekom skupštine je predstavljeno izvješće o radu udruge u protekloj godini te su definirane smjernice budućeg programa rada.

Istaknut je nastavak rada na stvaranju boljih uvjeta poslovanja kako bi ICT postao polugom rasta svih gospodarskih grana. U tom je smislu potrebno jačati komunikaciju s relevantnim predstavnicima vlasti i poslovne zajednice, kako bi važnost ICT-a za ukupni razvoj domaćeg gospodarstva bila pravilno vrednovana, kao što je slučaj i u EU.

Isto tako, naznačena je i potreba jačanja komunikacije prema malom i srednjem poduzetništvu u cilju poticanja tog sektora na korištenje ICT-a.

Radi postizanja veće učinkovitosti i rezultata dogovoreno je kako će se rad udruge organizirati kroz nekoliko tematskih radnih skupina, a sam program definirati u narednih mjesec dana.