NOVI IGRAČ

RRC distribuira Cisco u Hrvatskoj

07.03.2013 u 17:03

Bionic
Reading

Od hrvatskog ureda očekuje se da tijekom iduće dvije do tri godine dođe do godišnje razine prometa od 15 milijuna dolara (nešto manje od 90 milijuna kuna)

Tvrtka RRC BT Poslovne telekomunikacije postala je ovlašteni distributer tvrtke Cisco Systems za hrvatsko tržište.

RRC grupa utemeljena je 1992. godine. Riječ je o jednoj od vodećih informatičkih kompanija u regijama srednje i istočne Europe. Specijalizirana je za poslovno-informatička rješenja koja prije svega nudi tehnološkim distributerima koji svoje poslovanje temelje na dodanoj vrijednosti.

RRC nudi lepezu visokotehnoloških proizvoda, usluga i rješenja Cisco Systemsa. Riječ je o brojnim uređajima i tehnologijama, počevši od servera, uređaja i softvera za pohranu podataka, sigurnosnu zaštitu, pa do tehnologija za podatkovne centre, umrežavanje, virtualizaciju, telekomunikacije i razna druga rješenja.

Partneri grupacije RRC mnoge su tvrtke distributeri informatičke opreme, sistem integratori, telekomunikacijski integratori, sastavljači osobnih računala i pružatelji IT usluga.

RRC im nudi stalnu potporu putem niza kvalitetnih usluga, počevši od edukacijskih programa, marketinga, financijske pomoći, pretprodajne i postprodajne podrške, konzaltinga, sistem integracije, tehničke podrške i održavanja sustava.

'Sve transakcije s partnerima izvode se putem lokalnog ureda kojeg smo i osnovali kako bismo im mogli ponuditi posebne cijene, izravno od proizvođača, uključujući projekte zaštite platformi te jamstva na usluge i zamjenu hardvera', izjavio je izvršni direktor tvrtke Sergey Shtern

Hrvatski ured otvoren je prije mjesec dana. Trenutno zapošljava pet djelatnika, no namjerava se širiti, tako da će stvarati timove posvećene svakoj tehnološkoj platformi kojoj se bave.

Očekuje se kako će u iduće dvije do tri godine ostvarivati 15 milijuna dolara (oko 89 milijuna kuna). Regija Adriatic, koja obuhvaća Sloveniju i Srbiju, prošle je godine ostvarila 50 milijuna dolara (oko 295 milijuna kuna). Prvenstveno će biti usmjereni na mala i srednja poduzeća (do par stotina zaposlenih).

'Ugovorom s Cisco Systemsom širimo svoju ponudu u Hrvatskoj i dobivamo veću fleksibilnost u današnjim, poslovno zahtjevnim vremenima. Ured u Hrvatskoj otvorili smo unatoč krizi jer vjerujemo u rast domaćeg ICT tržišta koje će svoje kvalitete dodatno potvrditi nakon ulaska naše zemlje u Europsku uniju', izjavila je direktorica hrvatskog ureda Ana Blažinić, koja je na tu poziciju prešla s mjesta direktorice Cisca Hrvatska.