DAJTE MU IDEJU

Neil Gaiman piše kako tviteraši tvitaju

13.02.2013 u 15:40

Bionic
Reading

Uvijek ste željeli surađivati s poznatim piscem? Autor 'Američkih bogova' i 'Sandmana' napisat će novu seriju priča, nazvanu 'A Calendar of Tales'. Bit će bazirane na idejama koje će mu predložiti tviteraši

Tako će u sklopu projekta 'Keep Moving' nastati ukupno dvanaest priča, koje će biti ne samo nadahnute idejama s Twittera, već će tviteraši dobiti priliku i ilustrirati ih.

Gaiman (na Twitteru je @neilhimself) kaže kako je godinama pokušavao pronaći način kako surađivati s čitateljima i učiniti pisanje manje samotnjačkim poslom. Ujedno, ovo smatra prilikom za dobivanje povratnih informacija i dijeljenje ideja.

Da bi se uključili, tviteraši moraju pratiti BlackBerry (@BlackBerry) i slati prijedloge vezane uz temu koju Gaiman zada za određeni mjesec.

Tema za veljaču, za koju je Gaiman prijedloge primao prijedloge između 4. i 6. veljače, glasila je: 'What's the strangest thing that ever happened to you in February? #FebTale'. U prijevodu: 'Što je najčudnije što vam se dogodilo tijekom veljače?', uz hashtag #FebTale.

Odgovora je bilo svakakvih, pa i bizarnih.

Recimo, korisnica @Coifsh tvitnula je kako je, dok je pokušavala kupiti pivo u Zambiji, slučajno čula kako devet muškaraca raspravlja o tome kako će je ubiti i zakopati njezin leš, a @LilHondaSherry napisala je kako joj je najčudniji bio petak, 30. veljače.

Gaiman je već koristio Twitter za zajednički rad s obožavateljima. Na albumu 'Nighty, Night', napravljenom u suradnji sa skupinom 8in8, zatražio je tviteraše pomoć pri stvaranju i snimanju osam pjesama za manje od 24 sata. A njegov roman 'Američki bogovi' nedavno je poslužio za događanje 'One Book One Twitter', tijekom kojeg su ljudi diljem svijeta čitali knjigu i tvitali o njoj.

Njegove tvitove prati oko 1,8 milijuna tviteraša.

U projekt 'Keep Moving' također će se uključiti Alicia Keys i Robert Rodriguez. Pjevačica će, čini se, poticati korisnike pametnih telefona na izradu videozapisa o gradu u kojem žive.

Pogledajte najavni video: