VIDI AWARDS

Deseta dodjela hrvatskih hi-tech nagrada

10.12.2008 u 13:00

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 15. prosinca s početkom u 17 sati u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade bit će dodijeljene, već desetu godinu zaredom, nacionalne internetske nagrade za najbolje hrvatske web stranice (Vidi Web Top 100)

U sklopu VIDI AWARDS 2008 dodijelit će se i nagrade za inovacije u visokim tehnologijama (Vidi e-novation), Premijerova web nagrada i prva hrvatska nacionalna nagrada za najbolju ICT implementaciju neinformatičke tvrtke (VIDI ICT gold).

Suosnivači i partneri natječaja i svečane dodjele VIDI Awards 2008, uz informatičku izdavačku kuću Vidi, istaknute su i hrvatske i međunarodne kompanije i organizacije kao što su Institut Ruđer Bošković, T-Hrvatski Telekom, Ericsson Nikola Tesla, Infodom, Pricewaterhouse Coopers, BICRO, Microsoft, Dalekovod, Ruđer Inovacije i Hrvatska poštanska banka.

Nagradom ICT gold organizatori žele stimulirati hrvatske kompanije na još inteligentnije i osmišljenije ulaganje u ICT i proširiti svijest o mnogobrojnim prednostima koje ICT može omogućiti poslovanju. Stručna evaluacijska komisija sastavljena od vrhunskih hrvatskih stručnjaka iz područja ICT-a odabrat će neinformatičke kompanije koje su na najbolji mogući način ugradile ICT proizvode i usluge i time postigle zavidne poslovne rezultate.

Većina nagrađenih inovativnih proizvoda na prijašnjim natječajima Vidi e-novation, do tada gotovo nepoznatih malih hrvatskih tvrtki i pojedinaca, uspjela je u protekle dvije godine pronaći u inozemstvu investitore, ključne kupce i distributere u zemljama kao što su Švicarska, SAD, Južnoafrička Republika, Etiopija, Njemačka, Austrija, Saudijska Arabija i dr.

S više od 120.000 mjesta na internetu na kojima se spominje Vidi Web Top 100, ovaj natječaj ujedno je i najprepoznatljiviji i najcjenjeniji regionalni tehnološko-internetski natječaj.

Ove godine,  nagrade Vidi Web Top 100 dodjeljuju se u deset kategorija: Korporativne stranice, Mediji, novosti i oglasnici, Znanost, obrazovanje i kultura, Vladine organizacije i državne institucije, Turizam i putovanja, Sport, zdravlje i prehrana, Zabava, moda i glazba, Web promocija, Community servisi i blogovi, a osim toga i prvi put ove godine, u okviru ovoga natječaja bit će dodijeljene nacionalne internetske nagrade u kategoriji Mobilni Web.

Prema brojnim upitima koji stižu u redakciju časopisa Vidi (samo u protekla dva dana pristiglo je u redakciju više od petsto mailova s upitima vezanima uz rezultate ovih natječaja) hrvatska javnost iznimno je zainteresirana za  web stranice koje su proglašene najboljima te za to koji su ovogodišnji visokotehnološki proizvodi proglašeni pobjednicima u okviru natječaja Vidi e-novation.

Na svečanoj dodjeli u hotelu Regent Esplanade Zagreb u ponedjeljak, 15. prosinca s početkom u 17 sati očekuje se više od dvije stotine VIP-uzvanika iz hrvatskog političkog, gospodarskog, sportskog i estradnog miljea.