UGAŠEN JOŠ JEDAN ISP

Zadan značajan udarac svjetskim spammerima

05.06.2009 u 09:38

Bionic
Reading

Američki FTC (Federal Trade Commission), najveći američki borac za zaštitu potrošača, objavio je da je tijekom ovog tjedna ugasio zloglasni američki pružatelj usluga Pricewert, poznat po tome što na svojim serverima vrlo često 'ugošćuje' pedofilske i spam materijale

Pricewert posluje pod nekoliko različitih naziva poput 3FN i APS Telecom, a tijekom utorka, na zahtjev FTC-a i po nalogu okružnog suda u San Joseu, u potpunosti mu je onemogućen pristup internetu. Ovim potezom onemogućen je pristup internetu svim spammerima i sličnim online zlonamjernicima koji se preko Pricewerta na njega spajaju.

Očitovanje Pricewerta na sudu zakazano je za 15. lipnja.

Prema navodima brojnih američkih stručnjaka za ovu problematiku, nakon prošlogodišnjeg gašenja pristupa internetu kompanijama McColo i Atrivo/Intercage, Pricewert se nametnuo kao najgori američki 'domaćin' spammerima, pedofilima i distributerima zloćudnih računalnih napasti.

Prema saznanjima FTC-a, iza Pricewerta stoje osobe smještene negdje u Istočnoj Europi, no poslužitelji su mu smješteni na tlu SAD-a.