Tehnologija PRELAZAK NA MICROSD

Sony Ericsson napušta format Memory Stick Micro

  • Autor: B. R.
  • 2.6.2009 15:28:14
  • 2.6.2009 14:18:45

Izgleda da je odzvonilo formatu memorijskih kartica Memory Stick Micro. Barem što se tiče Sony Ericssona. Naime, direktor marketinga Sony Ericssona izjavio je da kompanija u svojim novim uređajima planira tranziciju na formate microSD te microSDHC

Prema navodima na stranici www.trustedreviews.com, tijekom intervjua Fortuné Alexander, marketinški direktor Sony Ericssona, natuknuo je da će kompanija u potpunosti preći na nove formate memorijskih kartica. Štoviše, posljednja tri mobitela iz ove kompanije Satio, Aino i Yari posjeduju utore microSD.

Format Memory Stick Micro predstavljen je pročetkom 2006. i jedine dvije kompanije koje su ga koristile su Sony i Sony Ericsson. Ovom odlukom Sony Ericssona vrlo lako bi se moglo dogoditi da će Memory Stick Micro prestati postojati. Naravno, pod uvjetom da se na takav korak odluči i Sony.

Kako sada stvari stoje, novi proizvodi iz Sonyja, točnije PSP Go koji smo vam jučer predstavili, trebao bi sadržavati utor za memorijske kartice Memory Stick HG-Micro, format predstavljen početkom ove godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još