PLAYSTATION PORTABLE GO

Procurile specifikacije novog PSP-a

01.06.2009 u 14:09

Bionic
Reading

Kao i u mnogo slučajeva ranije, na internet su procurile specifikacije nadolazećeg proizvoda. Ovoga puta radi se o novoj generaciji Sonyjeve prijenosne igraće konzole

Sutra u kongresnom centru u Los Angelesu započinje sajam E3, godišnje događanje na kojem predstavnici industrije predstavljaju svoje novitete. Dan prije njegova početka na internet su procurile informacije o uređaju PSP Go.

Za razliku od trenutnog modela PSP 3000 koji je imao ekran veličine 4,3 inča, novi PSP Go ima nešto manji ekran dijagonale 3,8 inča, a to je dovelo do ukupnog smanjivanja igraće konzole te težine koja je sada manja za čak 43 posto.

Jednako tako, za razliku od svih prethodnih modela, PSP Go neće imati UMD pogon, nego isključivo flash podatkovni prostor, kojeg će korisnici standardno dobiti 16 GB. Podtakovni prostor moći će se proširiti preko utora za karticu Memory Stick Micro. Što se povezivosti tiče, PSP Go će koristiti Bluetooth i WiFi.

Sve navedeno procurilo je na YouTube u obliku prezentacije, a nedugo nakon objave sporni video je uklonjen.

Kako bilo, službena objava nove igraće konzole iz Sonyja očekuje se tijekom konferencije E3, a svoj primjerak PSP Go-a moći ćete ugrabiti ove jeseni.