BING!

Isprobajte Microsoftov novi pretraživač

01.06.2009 u 09:29

Bionic
Reading

Novi Microsoftov pretraživač interneta pod nazivom Bing sada je dostupan svima, no od pustih obećanja koja smo čuli od Microsofta, Bing nije ostvario mnogo

Bing je trenutno dostupan u nekoliko verzija. U nekim zemljama pojavljuje se cjelovita verzija, s opcijama pretraživanja video isječaka, karata te šopingom, dok će neki korisnici vidjeti samo okljaštrenu verziju koja ima samo mogućnost pretraživanja interneta i slika. Mi smo, iz nekog razloga, na svojim računalima u redakciji uspjeli dobiti barem tri različite verzije; ona za Hrvatsku nas nije impresionirala.

Razlog tome je činjenica da je Bing vrlo sličan Microsoftovom starom pretraživaču, Live.com (koji sada također automatski otvara adresu Binga). Rezultati su identični, a novosti nema puno, pogotovo u smislu bolje organizacije rezultata o kojoj se puno govorilo u inicijalnim najavama. Novosti su minimalne: pređete li mišem preko nekog od ponuđenih rezultata, dobit ćete pregled sadržaja, a video isječci će se sami automatski pokrenuti.

Izaberete li pak SAD kao svoju lokaciju, otvorit će vam se bolja organizacija rezultata, koji su sortirani po temama. Nismo sigurni kako će to sve na kraju izgledati, a Bing je još uvijek u ranoj beti, tako da ipak treba pričekati i vidjeti hoće li Microsoft dodati neke zanimljive mogućnosti u mjesecima koji slijede.

www.bing.com