KUHANJE UŽIVO

Microsoft Lyncom povezao Ljubljanu, Zagreb i Sarajevo

20.12.2012 u 16:39

Bionic
Reading

Kuhari i vinari uživo su razmjenjivali recepte koristeći aplikaciju Lync i novo izdanje sustava Office. Prijenos nije prošao bez problema, ali je pokazao kako Lync ima potencijala

Microsoftove podružnice u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, organizirale su jedinstven gastronomski događaj pod nazivom 360° Senses, koji se istovremeno odvijao u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu.

Sustavom Lync prijenosom uživo javili su se kuhari ljubljanske JB Restavracije, zagrebačkog Baltazara i sarajevske Hedone. Prijenos nije prošao glatko - bilo je problema sa slikom i tonom - ali je pokazao kako Lync ima potencijala.

Mogli smo na zaslonima mogli pratiti detalje pripreme jela i komunicirati s kuharima te voditeljem događaja, masterchefom Matom Jankovićem.

Korištena je Microsoftova tehnologija Lync 2013, zamišljena kao alat za naprednu poslovnu komunikaciju, koja je sastavni dio sustava Office

'Objedinjavanjem rješenja za audio i video konferencijske pozive, sastanke više korisnika te trenutno dopisivanje, suradnju i uređivanje dokumenata uživo, koje je dostupno tvrtkama svih veličina i profila, željeli smo pokazati kako je u današnje vrijeme za objedinjenu komunikaciju dovoljan svega jedan klik ili dodir, ma gdje se nalazili', rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

'Lync nam omogućava nam da brzo i jednostavno stupimo u kontakt s partnerima i kupcima te dogovaramo suradnju kao da sjedimo za istim stolom. Možemo razmjenjivati bilješke i sudjelovati na audio i videokonferencijskim pozivima, čime uvelike štedimo na poslovnim putovanjima.

Čak i kada sam udaljen iz vinarije, dovoljan mi je samo laptop i mogu se uključiti ma gdje se nalazio, tako da posao i dalje nesmetano funkcionira i napreduje.

U travnju iduće godine organizirat ćemo prvu interkontinentalnu prezentaciju pjenušaca korištenjem upravo Microsoftovog Lynca', naglasio je Miha Istenič, direktor tvrtke Penine Istenič, male obiteljske tvrtke, koja je osnovana prije više od 40 godina kao prva slovenska tvornica pjenušaca.

Tehnološku potporu u implementaciji gastronomskog događaja u Zagrebu pružila je tvrtka Span.

'Iz prakse možemo potvrditi kako je riječ o rješenju koje je jednostavno implementirati u tvrtkama svih veličina, uz mjerljivo smanjenje troškova i povećanje produktivnosti', rekao je Nikola Dujmović, generalni direktor Spana.