MOBITELI POSTAJU VIDEO PLAYERI

Sony Ericsson najavio nove mobitele i video servis

29.05.2009 u 09:52

Bionic
Reading

Sony Ericsson je najavio nekoliko novih mobilnih telefona i obogaćivanje PlayNow Arena usluge s filmovima dostupnim za preuzimanje i zatim gledanje na mobilnim telefonima

PlayNow Arena bi trebala već sljedeći mjesec početi nuditi mogućnost preuzimanja filmova za gledanje na Sony Ericsson mobilnim telefonima. Usluga će biti vezana za pojedine modele mobilnih telefona i neće dopuštati direktan transfer filmova na mobitel putem WiFija ili 3G veze, već će biti nužno odabrati i preuzeti filmove na računalo te ih zatim prebaciti na mobitel korištenjem USB sučelja. Tada počinje rok od 90 dana u kojem će se film moći pogledati. U razdoblju od godinu dana jedan korisnik će moći preuzeti i pogledati 60 filmova. Usluga će debitirati na mobitelu W995.

Osim obogaćivanja PlayNow usluge, Sony Ericsson je najavio i tri nova mobilna telefona. Počnimo od modela Aino koji nudi ekran osjetljiv na dodir, ali i tipkovnicu koja se izvlači klasičnim kliznim stilom. Telefon je treće generacije i ima podršku za HSDPA prijenos podataka. Od modernih dodataka za mobilne telefone ima sve: GPS, WiFi, digitalnu kameru razlučivosti osam megapiksela, radio i dovoljno memorije za podržati sve te usluge. Posebnost tog mobitela je integracija sa Sony PlayStation 3 konzolom za igranje, s koje može preuzimati multimedijalne datoteke i prikazivati ih na svom ekranu razlučivosti 240 x 432 piksela.

Sljedeći na redu je Satio, koji je poznat i pod imenom Idou, kako je predstavljen na World GSM Congressu u Barceloni. Riječ je o modernom 3G telefonu koji se za interakciju s korisnikom oslanja na veliki 16:9 ekran osjetljiv na dodir. Omjer ekrana ne ostavlja puno mjesta za nagađanje što je Sony Ericsson naumio pokazivati na njemu, video je prema ovom proizvođaču budućnost mobilnih telefona. Dodaci poput GPS-a, WiFi-ja i Stereo FM radija se podrazumijevaju, a ugrađena kamera se može pohvaliti s čak 12 megapiksela. Satio je pametni telefon baziran na Symbian operativnom sustavu.

Kategorija mobilnih telefona za igranje nije zanemarena u ovoj najavi pa je tu i model Yari. Igranje na Yariju je bazirano na ugrađenom akcelerometru, što znači da se kontroler sastoji od kombinacije Yarija i tijela igrača. Yari je također 3G telefon klizne forme, opremljen FM radio prijamnikom, digitalnom kamerom razlučivosti pet megapiksela i GPS-om. Nedostaje mu Wifi. Sva tri mobilna telefona bi se trebala pojaviti u prodaji tijekom četvrtog tromjesečja 2009. godine.