KREĆE 6. STUDENOG

Studentska TV na smartphoneima i računalima

05.11.2012 u 16:12

Bionic
Reading

Uz pomoć Iskona, program Studentske televizije ćete moći pratiti na mobilnim uređajima, računalima, kao i na TV ekranima putem Iskon.TV-a. Pritom nećete morati biti korisnik Iskonovih usluga

Televizija Student, prva domaća studentska televizija, s emitiranjem kreće 6. studenog od 19 sati. Glavni urednik bit će Igor Mirković, a njegov pomoćnik Robert Knjaz.

Osmišljavanje i stvaranje programa će, prema Mirkovićevim najavama, biti u najvećoj mogućoj mjeri biti prepušteno samim studentima.

Studentska televizija bit će dostupna putem Iskon.TV-a unutar osnovnog televizijskog paketa i preko Iskon.TV playera, koji omogućuje praćenje televizijskih programa putem računala i mobilnih uređaja (iPhone, iPod, iPad i Android).

Za praćenje TV Studenta putem mobilnih uređaja potrebno je preuzeti Iskon TV Player iz App Storea, dok je putem računala gledanje moguće na stranicama Iskon.TV-a.

S obzirom da se prilikom korištenja Iskon.TV playera na mobilnim uređajima prenose velike količine podataka, za gledanje programa preporuča se spajanje putem wi-fi mreže, kod kojih se promet ne naplaćuje.

Kako je rekao predsjednik uprave Iskona Saša Kramar, program Studentske televizije nije ekskluzivno vezan za Iskon, što znači da će ga moći preuzimati i drugi distributeri, poput primjerice B.neta.

Televizija Student, koju su pokrenuli profesori i studenti Fakulteta političkih znanosti, neprofitni je studentski medij koji će svojim programom odražavati interese i svjetonazor mladih generacija.

U planu je suradnja s Akademijom dramskih umjetnosti, od koje će će u početku biti preuzet dio bogatog fundusa studentskih radova. Radi se i na suradnji s drugim fakultetima.

'Na našoj televiziji nećete gledati serije i sitcome, nego odrastanje autora i formiranje ideja, rađanje novih lica i budućih zvijezda, stvaranje jednog generacijskog projekta koji se stvara kaosu i kreće od nule, ali u budućnosti želi biti najbolja televizija novog doba.

Možda zvuči preambiciozno, ali to je jedino realno: ako nova generacija ima snage i ambicije promijeniti medije i društvo, mi želimo biti mjesto s kojeg kreću u tu borbu. Zato je naš slogan Stvori svoju televiziju',rekao je Mirković.