GODINU DANA PREKASNO

Ovo je jahta koju je osmislio Steve Jobs?

29.10.2012 u 18:56

Bionic
Reading

U nizozemskom gradiću Aalsmeeru predstavljena je jahta koju je Steve Jobs naručio još prije šest godina. Nazvana je Venus (Venera), po rimskoj božici ljepote i ljubavi

Biografu Walteru Issacsonu priznao je kako je svjestan da možda neće dočekati da zaplovi s njome, da je moguće da će svoju suprugu Laurene ostaviti napola dovršenim brodom. 'Ali moram ga nastaviti graditi. Ako odustanem, bit će to priznanje da ću uskoro umrijeti', rekao je.

Završena je nešto više od godinu dana nakon njegove smrti.

Jahta, čiju je unutrašnjost navodno dizajnirao Philippe Starck, duga je 76,2 metra. Ima aluminijsku oplatu i prozore od tri metra. Nazvana je Venus (Venera), po rimskoj božici ljepote i ljubavi.

Fotografije je prvi objavio nizozemski blog One More Thing, zajedno s videom koji prikazuje veliku terasu za sunčanje s jacuzzijem na prednjoj palubi i serijom 27-inčnih (68,5 centimetara) Macova u kormilarnici.

Blog navodi kako je Jobsova obitelj timu koji je radio na brodu podijelila uređaje iPod Shuffle s ugraviranim nazivom broda i zahvalnice za naporan rad i vještinu.

Pogledajte video: