KONAČNO!

Windows 8 kreće u prodaju

25.10.2012 u 15:28

Bionic
Reading

Microsoftov novi operativni sustav, Windows 8, kreće u prodaju sutra, 26. listopada, a službeno predstavljanje je danas u New Yorku

Microsoft će danas predstaviti ogroman broj noviteta - pored samih Windowsa 8, ide još jedno (tko zna koje po redu) predstavljanje tableta Surface, zatim će biti riječi o novim aplikacijama na Windowsima 8 kao i web verziji Officea, a vjerujemo da će se spomenuti i Windows Phone 8, koji će biti predstavljen na zasebnom događaju kroz koji dan.

Sam Surface već je dospio u ruke novinara, koji su bili prilično podijeljenih mišljenja. The Verge je bio osobito oštar prema Microsoftovom tabletu, napisavši da će jednom 'možda doći vrijeme kad će Microsoft ispraviti sve bugove, no to vrijeme nije sad'.

I većina drugih recenzenata žalila se na bugove, iako su mnogi ustvrdili, kao primjerice David Pogue iz New York Timesa, da je Surface 'briljantno zamišljen', no izvedbi još fale mnogi detalji.

No, Surface je samo jedan mali kotačić u onome što Microsoft predstavlja ovih dana.

Sve u svemu, mogao bi ovo biti jedan od najvažnijih tjedana u povijesti Microsofta, a ovisno o uspjehu (ili neuspjehu) Windowsa 8, vidjet ćemo da li je Microsoft uspio u svojem novom smjeru u kojem više nije orijentiran samo na PC računala, već podjednako i na tablete i pametne telefone.