RAILS GIRLS

Cure na radionici isprogramirale prvu aplikaciju Rails

22.10.2012 u 17:55

Bionic
Reading

Djevojke i žene koje su sudjelovale na radionici programiranja u Ruby on Rails, Rails Girls, isprogramirale su svoju prvu aplikaciju u tom web frameworku

Besplatna radionica programiranja za žene i djevojke, Rails Girls Zagreb, okupila je više od 50 sudionica i sudionika koji su odlučili saznati nešto više o programskom jeziku Ruby, tvrde organizatori.

U sklopu radionice sudionice i sudionici - uglavnom studentice, grafičke dizajnerice i profesorice - stekle su prva iskustva u programiranju prave RoR aplikacije,

'Izbor 50-ak sudionica i sudionika koje smo mogli primiti je bio iznimno težak s obzirom na to da se konačan broj prijava popeo na 415. Tijekom cijele radionice sudjelovalo je 16 mentora odnosno mentorica koji su bili oduševljeni motivacijom djevojaka. Zaista smo zadovoljni odrađenim te smo primili niz prijedloga koje ćemo pokušati uvažiti kako bismo organizirali još radionica', izjavila je Lucija Gregov, glavna organizatorica Rails Girls.

Inicijativa Rails Girls osnovana je 2010. godine u Helsinkiju, a nakon dvije godine prerasla je u globalnu neprofitnu volontersku zajednicu koja održava besplatne dvodnevne radionice programiranja po cijelom svijetu. Više informacija saznajte na www.railsgirls.com/zagreb.