XBOX MUSIC

Microsoft ostavio vlasnike 'sedmice' na cjedilu

15.10.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Usluga Xbox Music neće biti dostupna mnogim sadašnjim vlasnicima Microsoftove igraće konzole, uključujući i one koji su među prvima prigrlili Windows Phone 7

Nova usluga za streaming glazbe, smještena u računalnom oblaku, bit će predstavljena 16. listopada. Namijenjena je Xboxu 360, a bit će je moguće koristiti i na uređajima pogonjenima operativnim sustavom Windows Phone 8 te osobnim računalima i tabletima s Windowsima 8 i RT. No, to ujedno znači raskid s postojećim platformama za pametne telefone i i osobna računala.

Osim toga, piše Slash Gear, u dijelovima ugovora o pravima korištenja pisanim sitnim slovima krije se prijetnja ograničenja slušanja glazbe.

Microsoft ne namjerava objaviti aplikacije za Xbox Music za Windows 7 ili Windows Phone 7/7.5/7.8, što znači da će korisnici koji imaju uređaje s tim inačicama operativnih sustava morati i dalje koristiti postojeći Zune pass.

Moći će pristupati postojećem katalogu (u kojem, prema tvrdnjama Microsofta, globalno ima više od 30 milijuna naslova, iako nisu svi dostupni u svim zemljama), ali neće moći koristiti usluge vezane uz servis u računalnom oblaku - recimo, sastavljati popise pjesama koji će biti automatski usklađeni na svim uređajima vezanima uz jedan korisnički račun.

Čak ni korisnici najnovijeg izdanja Windowsa neće proći neokrznuti. Microsoft se, čini se, sprema ograničiti trajanje glazbe do koje će moći doći mjesečno besplatno (uz prateće oglase, naravno) na samo deset sati.